Stoppet i siste hinder

Rosenborg spilte en jevn Playoff-kamp mot PSV Eindhoven, men foran mål var nederlenderne mest treffsikre.

Rosenborg tok i mot den tradisjonsrike nederlandske klubben PSV Eindhoven i playoff til Europa League. Det skulle bli spillemessig jevnt på Lerkendal, men PSV var mest giftige foran mål.

Et energisk Rosenborg tok tak i ballen fra start, og sto for den første sjansen etter elleve minutter. Samuel Adegbenro kom til en god skuddmulighet fra 18 meter og sendte avgårde ei hard kule, men dessverre rett i en oppofrende motspiller.

RBK hadde ballen mest, men PSV var farlige da de slo tidlige og presise innlegg. Spissen Eran Zahavi var som regel mottaker og ga Rosenborg en advarsel etter 19 minutter da han headet ballen i stanga. Tre minutter senere gjorde han alvor av trusselen da han på ny mottok et godt innlegg og headet ballen i mål bak Hansen.

Nær utligning før pause

Scoringen endret ikke mye på kampbildet, annet enn at PSV forsøkte å dra ned tempoet noe. Rosenborg på sin side jobbet ufortrødent videre og var svært nær å få betalt minuttet før pause. Et hardt innlegg fra Holse traff en PSV-spiller foran mål og ballen trillet like utenfor stanga.

PSV kom inn i en god periode da kampuret nærmet seg 60 minutter. Donyell Malen ble spilt alene gjennom, men André Hansen gjorde en sterkt redning og vant duellen!

Langskudd sendte PSV mot Europa League

Gjestene skulle til slutt doble. Cody Gakpo kom til skuddlege fra 17 meter og lot den ikke gå fra seg. Han limte ballen inn ved stanga og det sto 0-2.

Rosenborg fikk satt inn en liten sluttspurt og jaget redusering på tampen. Med ti minutter igjen kom den største muligheten da nydelig kombinasjonsspill på venstrekanten endte med et legg ut 45 grader til Erlend Dahl Reitan som dessverre fikk ballen på feil fot og satte den over fra elleve meter. Rosenborg klarte ikke å hente inn PSV sin ledelse og må derfor konstantere at det ikke blir Europa League på Lerkendal i år.

Rosenborg - PSV Eindhoven (0-1) 0-2