Storseier mot Sundsvall

Rosenborg med fem scoringer fra fem forskjellige spillere da Sundsvall ble grundig slått i Abrahallen. Se målene her!

Etter 2-1 mot Stjørdals-Blink i årets første treningskamp skulle Rosenborg jakte ny seier da de fikk nye gjester fra øst, i form av det svenske førstedivisjonslaget GIF Sundsvall.

Helland-show

Kampen startet på strålende vis for Rosenborg som åpnet intenst og presset gjestene bakover. Pål André Helland sendte RBK i føringen etter ti minutter da han fra spiss vinkel satte ballen mellom bena på keeper.

2-0 kom bare sju minutter senere og igjen var Helland involvert. Hemnværingen slo et hjørnespark inn foran mål hvor Even Hovland ruvet og headet ballen i mål.

Og det skulle også handle mye om Rosenborg i resten av omgangen. Gang på gang måtte GIF Sundsvall bryne seg på tunge RBK-angrep med mye bevegelse. Og fikk de tak i ballen tok det ikke mange sekundene før de ble hardt presset av intense RBK-spillere. I tillegg var det noen frekke enkeltmannsprestasjoner som satte gjestene på prøve. Som da Pål etter halvspilt omgang vendte bort to motspillere med ei frekk vending utenfor 16-meteren og dunket ballen mot lengste kryss, men keeper var ute i full strekk og fikk slått ballen til hjørnespark.

Helland satte ballen i mål fra spiss vinkel.

Rosenborgs tredje mål kom fem minutter før hvilen. Sundsvall var i god balanse, men Ceide fant en liten åpning i den bakre fireren og lirket ballen gjennom til Zachariassen rom frekt rundet keeper og trillet ballen i tomt mål.

Sundsvall løftet seg noe i andre omgang, samtidig som Rosenborg gjode mange bytter. Men RBK fortsatte å presse høyt og fikk betalt i det kampuret rundet en time. Tørset Johnsen vant tilbake ballen like utenfor 16-meteren og satte den presist ned i hjørnet til 4-0.

Svenskene skulle få scoringen sin etter 77 minutter, men Rosenborg svarte umiddelbart da Erik Botheim satte inn 5-1 fra kloss hold. Rosenborg med en solid seier i årets andre treningskamp.

Rosenborg - GIF Sundsvall (3-0) 5-1