Storseier mot Viking

Rosenborg kjørte over Viking på Lerkendal og ga seg ikke før det sto 5-1!

Rosenborg kom best ut fra start da RBK og Viking møttes på Lerkendal i den 15. serierunden. Åtte minutter var spilt da Birger Meling kom i stor fart nedover venstresiden og slo inn. Ballen gikk via Søderlund og ned til Akintola som stupte frem. Dessverre var ikke nigerianeren raskt nok fremme til å sette ballen under tverrliggeren fra seks meter.

Mot et lavtliggende Viking ble det mange skudd fra distanse, og det var slik Rosenborg skulle gå i føringen. Det var spilt 36 minutter da Vegar Eggen Hedenstad klinket til fra drøyt 20 meter. Han fikk et herlig treff, rett i krysset og signerte seg for en kandidat for Årets mål i Eliteserien!

Og RBK skulle doble bare fire minutter senere. På et hjørnespark fra samme Hedenstad var Søderlund dominant i luftrommet og headet ballen i mål. Spissen har dermed scoret i tre kamper på rad og RBK ledet 2-0!

Men Viking skulle redusere før pause. Også dette på hjørnespark. Det var Jostein Ekeland som var sist på ballen og sørget for 2-1 til pause.

RBK-dominansen skulle fortsette etter pause. Bare fem minutter ut i omgangen kom RBKs tredje da Søderlund sterk i feltet i duell med to Viking-spillere. Han tok ned ballen, snudde seg og fant Anders Ågnes Konradsen som dunket ballen i mål!

Og festfotballen bare fortsatte på Lerkendal. 73 minutter var spilt da Hedenstad slo hardt inn i feltet. Ballen kom litt bak en presset Søderlund, men likevel klarte spissen å vri seg ut og volleysparke ballen i mål!

Og mer skulle det blir. Kampens femte og siste RBK-mål var signert Anders Ågnes Konradsen, som med sitt skudd fra 14 meter sørget for at kampen endte 5-1!

Rosenborg - Viking (2-1) 5-1