Storseier mot Viking

Rosenborg kjørte over Viking på Lerkendal og ga seg ikke før det sto 5-1!

Annonse:

Rosenborg kom best ut fra start da RBK og Viking møttes på Lerkendal i den 15. serierunden. Åtte minutter var spilt da Birger Meling kom i stor fart nedover venstresiden og slo inn. Ballen gikk via Søderlund og ned til Akintola som stupte frem. Dessverre var ikke nigerianeren raskt nok fremme til å sette ballen under tverrliggeren fra seks meter. 

Mot et lavtliggende Viking ble det mange skudd fra distanse, og det var slik Rosenborg skulle gå i føringen. Det var spilt 36 minutter da Vegar Eggen Hedenstad klinket til fra drøyt 20 meter. Han fikk et herlig treff, rett i krysset og signerte seg for en kandidat for Årets mål i Eliteserien! 

Og RBK skulle doble bare fire minutter senere. På et hjørnespark fra samme Hedenstad var Søderlund dominant i luftrommet og headet ballen i mål. Spissen har dermed scoret i tre kamper på rad og RBK ledet 2-0!

Men Viking skulle redusere før pause. Også dette på hjørnespark. Det var Jostein Ekeland som var sist på ballen og sørget for 2-1 til pause. 

RBK-dominansen skulle fortsette etter pause. Bare fem minutter ut i omgangen kom RBKs tredje da Søderlund sterk i feltet i duell med to Viking-spillere. Han tok ned ballen, snudde seg og fant Anders Ågnes Konradsen som dunket ballen i mål! 

Og festfotballen bare fortsatte på Lerkendal. 73 minutter var spilt da Hedenstad slo hardt inn i feltet. Ballen kom litt bak en presset Søderlund, men likevel klarte spissen å vri seg ut og volleysparke ballen i mål!

Og mer skulle det blir. Kampens femte og siste RBK-mål var signert Anders Ågnes Konradsen, som med sitt skudd fra 14 meter sørget for at kampen endte 5-1! 


Kampfakta:

Rosenborg - Viking (2-1) 5-1
Eliteserien, kampdag 15
13. juli 2019 kl. 15.30
12 659 tilskuere

Mål:
1-0 Vegar Eggen Hedenstad 36'
2-0 Alexander Søderlund 40'
2-1 Jostein Ekeland 44'
3-1 Anders Ågnes Konradsen 50'
4-1 Alexander Søderlund 73'
5-1 Anders Ågnes Konradsen 81'

Rosenborg (4-3-3):

Viking (4-3-3):

Iven Austbø

Rolf Daniel Vikstøl
Viljar Vevatne
Runar Hove
Tord Salte (André Danielsen 69')

Kristian Thorstvedt
Samúel Kari Fridjónsson
Johnny Furdal (Zymer Bytyqi 73')

Zlatko Tripic
Jostein Ekeland
Ylldren Ibrahimaj (Fredrik Torsteinbø 78')

Annonse fra Eliteserien: