Storseier og videre til 3. runde i NM

Målrik kamp mot Steinkjer i 2. runde i NM Kvinner.

Rosenborg tok turen til nordover for å møte 2.divisjonslaget Steinkjer i 2.runde i cupen. Robin Shroot gjorde flere endringer på laget fra forrige seriekamp mot Kolbotn, og Karna Sæther Sødahl og Synne Aunehaugen fikk begge sin første offisielle start for Rosenborg A-lag.

Allerede før det var spilt to minutter på Guldbergaunet stod det 0-1 på resultattavlen og Rosenborg var oppe i ledelsen etter selvmål. Noen minutter senere er bortelaget nærme å doble ledelsen på corner når Hørte stiger til vers og header ballen i bakken før den treffer tverrliggeren. Steinkjer vinner ballen og utnytter muligheten til å kontre. Nikolaisen mottar ball på midtbanen og setter fart mot Rosenborg sitt mål før hun slår til Ingvaldsen som avslutter rett på Ervik. Hjemmelagets største sjanse i kampen.

I det 13. spilleminutt får debutant Sødahl pirket ballen videre til Birkelund som er alene med keeper og dobler ledelsen til 0-2 til RBK. Birkelunds første scoring i Rosenborgdrakta. Like etter går bortelaget opp i ledelsen 0-3 etter scoring fra Andreassen. Brønstad slår et innlegg inn i feltet som ingen får kontroll på før Andreassen får tak i den og plasserer den til venstre for keeper.

Etter 20 minutter spilt får Sødahl ball på siden og legger et fint innlegg inn til Holum som får avsluttet og øker ledelsen til 0-4 til bortelaget før pause.

Rebecka Holum hadde flere store sjanser i den første omgangen på Guldbergaunet TOBB Arena, men dagens andre scoring for Rosenborgs nr.19 kom først etter pause når Cille Nilsen spiller en nydelig pasning igjennom til Grøseth som legger ballen uegoistisk inn til Holum som får avsluttet på åpent mål.

Etter timen spilt er dagens assistdronning i gang igjen. Sødahl drar seg forbi på venstrekanten før hun legger inn til Rogde som setter Rosenborgs sjette mål for dagen og debutant Sødahl får sin tredje assist. Like før full tid fastsetter Nautnes resultatet til 0-7 med hodet etter et fint innlegg fra Dorsin.

Rosenborg styrte kampen i Steinkjer og viste hvem som var favoritter i dagens kamp. Etter syv scoringer går fjorårets Norgesmestere videre til 3.runde i cupen.

Steinkjer – Rosenborg (0-4) 0-7