Storseier over Tynset i 2008

Steffen Iversen skåret fem mål da Rosenborg vant 11-0 mot Tynset i første runde i NM 2008. Se målene her.

Rosenborg kom til folkefest i Tynset, hvor over 3 000 hadde møtt opp på stadion i bygda med drøye 5 000 innbyggere. Den gode stemninga bar hjemmelaget fremover, og Tynset angrep respektløst i åpningsminuttene og skapte et par halvsjanser.

Men det var Skjelbred og Rosenborg som fikk ballen i nettet. Etter fire minutter kom høyreback Christer Basma med fremover og la et godt innlegg fra høyre. Steffen Iversen vant duellen i feltet og la ballen til rette til Skjelbred på ti meter. Indreløperen var på plass og satte ballen kontant i mål.

Utover i omgangen var ble det mye Rosenborg, og til tross for litt omstendelig spill og lite bredde i angrep var det RBK som skapte mulighetene. Koné kom til flere avslutninger fra kloss hold, men litt udyktighet og en god Inge Tannåneset i Tynset-buret sørget for at ivorianeren ikke fikk ballen i mål denne kvelden.

Det fikk derimot Alexander Tettey. På nytt startet angrepet på høyresiden, og Rosenborg rullet opp mot venstre. På kanten av 16-meteren mottok Alexander Tettey ballen og satte den i mål ved nærmeste hjørne. Dermed sto det 0-2 på Nytrømoen til pause.

Etter å ha stanget mot et heroisk Tynsetforsvar i den første omgangen, løsnet det virkelig for Rosenborg i den andre. Sapara åpnet omgangen med en følsom lobb i mål fra 17 meter, før innbytter John Pelu headet inn 0-4 noen minutter senere.

Der etter var det Steffen Iversen sin tur å vise seg frem med to kjappe mål etter 65 og 73 minutter. Det var kun Rosenborg det handlet om i den andre omgangen, og mye godt spill og gode kombinasjoner med overlap på kantene bidro til god underholdning og mange mål..

Men 0-7-målet var ikke resultat av et RBK-angrep. Tynsets beste spiller i kveld, målmannen Inge Tannåneset merket aldri Sapara bak seg da han skulle spille ut ballen, og slapp den foran seg. Da var Sapara våken, snappet ballen og trillet den inn i det tomme buret.

Rosenborg fortsatte gjennom hele kampen å angripe for full maskin, og skapte mye. Iversen satte inn tre nye mål, og John Pelu sitt andre i sluttminuttene, og dermed endte fotballfesten på Tynset med 0-11 til Rosenborg, som dermed er videre til andre runde i NM.