Storsmell i generalprøven

Rosenborg ble overkjørt av Viking i Stavanger og vertene ga seg ikke før det sto 5-0, en drøy uke før det braker løs i serien.

Begge lag hadde spillere på landslagssamling, men kunne stille med mange av sine beste spillere i generalprøven i Stavanger.

Rosenborg åpnet lovende og kom til en god sjanse allerede etter tre minutter da Jayden Nelson parkerte Viking-forsvaret og la ballen til Emil Frederiksen som dessverre ikke fikk satt ballen i mål. I minuttene etterpå kom Rosenborg også til et par gode muligheter for skudd, men det gjensto litt i de avgjørende øyeblikkene.

Fortjent ledelse til vertene

Etter ti minutters spill tok Viking over, og skulle dra fra Rosenborg utover i omgangen. RBK slet i alle de tre leddene, og både i presspillet og etablert forsvar. Da fikk Viking gode arbeidsforhold, noe de utnyttet seg av. Først kom Viking med to advarsler fra Tangen som satte ballen i stanga to ganger på to minutter. Så kom scoringen. Sandberg reddet et godt frispark-forsøk fra Tripic, men Langås satte returen i mål. Fortjent ledelse til hjemmelaget.

Ti minutter senere smalt det igjen. Denne gang vant Viking ballen inne på RBKs halvdel og spilte seg direkte gjennom forsvaret hvor Salvesen satte inn 2-0, som også ble pauseresultatet etter en heller svak omgang av Rosenborg.

Viking best i det meste

Rosenborg skulle samle seg i garderoben, men det ble bare verre etter pause. Det tok kun fire minutter før Vikings tredje scoring kom. RBK mistet ballen sentralt, men burde vært i god balanse. Likevel endte ballen litt for enkelt opp hos Sander Svendsen som satte den i krysset fra 15 meter.

Spillerne presset en og en, og Viking fant masse rom som de kunne utnytte for å spille seg opp til RBKs 16-meter. Med for store avstander til motspillerne ble RBK-spillerne også hengende etter og laget frispark i farlige posisjoner. Da var ikke Viking-kaptein Tripic vanskelig å be. Da muligheten bød seg fra drøyt 20 meter satte han ballen over muren og i mål bak en sjanseløs Sandberg.

4-0 var ikke nok for Viking, som virkelig lot RBK få kjenne det. Med 20 minutter igjen av kampen kom Auklend rundt på høyresiden og dunket til med strak vrist fra 17 meter. Ballen fant veien inn ved lengste stolpe og det sto hele 5-0, som også holdt seg ut kampen.

Viking - Rosenborg (2-0) 5-0