Stortap mot seriemestrene i nord

Rosenborg skapte, men brant de store sjansene og ble grundig slått av årets solide seriemestre Bodø/Glimt.

Årets seriemestre, Bodø/Glimt sto med tolv seiere på tolv hjemmekamper og hele 46-8 i målforskjell før Rosenborg kom på besøk, og selv om klubbens første seriemesterskap har blitt grundig feiret denne uka, slapp ikke Rosenborg unna.

Rosenborg gikk ut med et høyt press og ville vise seg frem fra start, og som mot Brann så kom Rosenborg bra i gang. Dino Islamovic ble spilt gjennom etter fire minutter og tuppet ballen mot lengste hjørne, men Nikita Haikin gjorde en god redning og ballen trillet utenfor stanga.

Rosenborg ineffektive, mens Glimt scoret mål

Åpningen var spillemessig jevn, men Bodø/Glimt viste sin enorme kontringsstyrke etter et kvarter. Da sjansen bød seg gikk det fort fra venstre mot høyre og Philip Zinckernagel la inn til Kasper Junker som satte ballen i mål fra kloss hold.

Tolv minutter senere skulle Glimt doble. Det var den tidligere Rosenborg-junioren Ola Solbakken som ble spilt gjennom sentralt og lobbet frekt over André Hansen.

Like før pause var Rosenborg nær å redusere. Holse fant Reitan på en overlap og klæbyggen la flott inn til en umarkert Kristoffer Zachariassen på åtte meter. Den ellers så målfarlige midtbanespilleren fikk fritt heade, men symptomatisk for perioden RBK er inne i nå, så gikk ballen utenfor mål.

Glimt presset RBK i starten av andre omgang, men så tok Rosenborg mer over og kom til flere store sjanser. Men selv om spillere var umarkert og fikk avsluttet fra kloss hold flere ganger, så ville ballen bare ikke i mål.

Da viste seriemestrene hvordan det skal gjøres. Philip Zinckernagel slo inn fra kanten av 16-meteren etter 78 minutter. Foran mål var det som vanlig masse gult og de forstyrret nok til at ballen gikk gjennom feltet og rett i mål.

Dino skapte et ørlite håp da han reduserte til 3-1 like etter, men da svarte Glimt igjen umiddelbart - med to scoringer. Kampens store spiller, Philip Zinckernagel herjet på venstresiden og lurte flere spillere før ha vippet ballen ut til Vegard Moberg som dunket inn 4-1.

Minuttet senere satte Morten Konradsen punktum da han klinket ballen i mål fra 16 meter. Kampen endte 5-1.

Bodø/Glimt - Rosenborg (2-0) 5-1