Stortap mot Vålerenga

Rosenborg ble hardt straffet av Vålerenga og gikk på en smell i den siste treningskampen under oppholdet i Spania.

Rosenborg skulle få en svært tung førsteomgang mot Vålerenga, som rykket ned til førstedivisjon i fjor. Allerede etter sju minutter løp Daniel Håkans fra RBK-forsvaret og satte inn 0-1 fra spiss vinkel.

Rosenborg skapte flere gode angrep og potensielle sjanser i perioden etter scoringen, men det stoppet som regel i den siste pasningen. Da ble RBK på nytt straffet. Denne gang var det i etablert forsvar hvor Petter Strand uhindret løp gjennom feltet på et innlegg og headet inn 0-2.

Redusering til ingen nytte

Men heller ikke Vålerenga kunne skryte over godt forsvarsspill før pause, for etter en drøy time la Ole Selnæs et frispark fra sidelinja på bakre hvor Markus Henriksen helt umarkert kunne styre inn 1-2, på det som ble en kontrollert og fin volleyscoring.

Rosenborg kunne brukt momentet til å starte opphentingen, men det skulle bare bli verre for RBK. For minuttet senere gjorde RBK en ny feil da de ikke traff med frispillingen og Vålerenga kunne stjele ballen på fem meter og satte inn 1-3.

Marerittomgangen ble komplett på overtid da Vålerenga kom til heading fra kloss hold. Ballen traff Markus Henriksen, men assistentdommeren mente Henriksen sto inne i målet og dømte scoring. Dermed hele 1-4 til pause.

Rosenborg styrte spillet det meste av andre omgang, men hverken RBK eller Vålerenga maktet å skape målsjanser. Med det ble pauseresultatet stående, og Rosenborg tapte med hele tre mål mot Vålerenga.

Rosenborg - Vålerenga (1-4) 1-4