Straffet i Haugesund

Et tidlig straffespark ble avgjørende mot FKH. Til tross for dominans i banespillet etter pause, ble alle poengene værende igjen på Haugalandet.

Annonse:

Allerede etter ni minutter kom den avgjørende scoringen på Haugesund Stadion, i form av et straffespark til hjemmelaget. Rosenborg måtte løfte seg etter pause, og skulle dominere banespillet de siste 45 minuttene, men det stoppet på den siste tredjedelen og Haugesund fikk ryddet unna til hjemmeseier. RBKs første bortetap siden andre serierunde var et faktum.

Tidlig baklengs

Det var Haugesund som kom best i gang og fikk straffespark allerede før det hadde gått ti minutter. Niklas Sandberg var sikker og sendte FKH i føringen fra krittmerket. 

Lite stemte for RBK den første halvtimen, men så begynte RBK-maskineriet tidvis å få tenning. Åsen sto for RBKs første store sjansen med et skudd fra 15 meter, men han traff kun en motspiller. 

Like før pause fikk RBK en enorm mulighet på en overgang. Ballen ble spilt inn fra venstre og endte hos Konradsen som banket til fra 13 meter. Keeper var sjanseløs, men bak sisteskansen stupte en FKH-spiller frem og hindret utligning!

Ny giv etter pausepraten

Rosenborg satte opp tempoet etter pause, og det ble tydelig at hjemmelaget hadde tyngre ben. Haugesund klarte ikke å markere ut Gjermund Åsen i den sentrale rollen, og dermed tok Rosenborg mer og mer over midtbanen. 

Anders Ågnes Konradsen forsøkte seg med en markkryper fra 17 meter, men traff 20 centimeter på feil side av stanga. Edvard Tagseth kom inn og brukte sin eminente pasningsteknikk til å sette opp flere gode kombinasjoner, men Haugesund fikk ryddet unna i neste situasjon. 

RBK presset hjemmelaget lengre og lengre bakpå mot slutten, men ble for sentrerte mot midten. Ofte ble ballen spilt tidlig inn mot eller foran Haugesunds forsvar, hvor FKH kunne banke ballen unna.

Men noen ganger stemte spillet på sidene, som da RBK kombinerte fint på venstresiden tre minutter på overtid, og en FKH-spiller var nær ved å sette ballen i eget mål. Men ballen gikk like over tverrliggeren, og med det endte turen til Haugesund uten poeng for Rosenborg. 

Kampfakta:

FK Haugesund - Rosenborg (1-0) 1-0
Eliteserien, kampdag 10
Haugesund Stadion
26. juli 2020 kl. 20.30

Mål:
1-0 Niklas Sandberg (straffespark) 9'

Rosenborg (4-3-3):

Asset 1 Asset 2
13
J. Lund

21
E. Reitan
4
T. Reginiussen
19
G. Valsvik
15
A. Trondsen

18
K. Zachariassen
8
A. Konradsen
Substituted out 68'
22
G. Åsen
Substituted out 82'

10
P. Helland
Substituted out 65'
14
T. Børven
35
E. Ceide
Substituted out 65'
Innbyttere
23
F. Brattbakk
Substituted in 82'
11
C. Holse
Substituted in 65'
16
E. Hovland
9
D. Islamovic
Substituted in 65'
5
P. Skjelbred
20
E. Tagseth
Substituted in 68'
24
S. Tangvik
Innbyttere
 • 23
  F. Brattbakk
  Substituted in 82'
 • 11
  C. Holse
  Substituted in 65'
 • 16
  E. Hovland
 • 9
  D. Islamovic
  Substituted in 65'
 • 5
  P. Skjelbred
 • 20
  E. Tagseth
  Substituted in 68'
 • 24
  S. Tangvik

FK Haugesund (4-2-3-1):

Helge Sandvik

Mikkel Desler
Ulrik Fredriksen
Benjamin Tiedemann Hansen
Alexander Stølås

Thore Pedersen
Christian Grindheim

Alexander Ammitzbøll
Niklas Sandberg (Joakim Våge Nilsen 89')
Kristoffer Velde

Ibrahima Wadji (Kevin Martin Krygård 79')

Annonse fra Eliteserien: