Surt poengtap i vill åttemålskamp

RBK løftet seg og snudde 1-3 til 4-3, men mistet to poeng på overtid etter et bittert selvmål.

Kampen startet i et veldig høyt tempo med to lag som gikk direkte fremover så fort de fikk ballen. Det ble hektisk og mange dueller, et kampbilde som Kristiansund taklet best.

Etter halvspilt omgang smalt det skikkelig og målene skulle renne inn. Først var det KBKs Sander Kartum som headet inn et innlegg og sendte hjemmelaget i føringen etter 23 minutter.

Men RBK slo tilbake på direkten. Kun to minutter etter KBKs scoring smalt det i andre enden da Casper Tengstedt satte opp farten på venstresiden og la inn til Leo Cornic, som satte inn 1-1 fra kloss hold - hans første mål for Rosenborg!

KBK fortjent tilbake i føringen

Kristiansund var heltent og med et desperat behov for poeng kjempet dem hardt i alle dueller. RBK slet med deres intensive spillestil og fem minutter senere fikk KBK betalt. Kartum skled forbi fem RBK-spillere før han la inn til Bendik Bye som satte inn 2-1.

Og det skulle bli verre for RBK. Seks minutter før pause gikk en klarering rett i en RBK-spiller og i bakrom til Bendik Bye, som avsluttet fra kloss hold. Hansen reddet, men måtte gi retur, og da var Snorre Stand Nilsen raskt på plass og satte inn 3-1.

Tok grep i pausen

Det var lite å være fornøyd med etter en førsteomgang hvor Kristiansund hadde dominert, og Kjetil Rekdal tok grep i pausen; Skjelbred, Jensen og Rogers kom alle inn på banen.

Etter ti minutter hadde RBK snudd kampbildet fra tapte dueller til fullstendig dominans og et press som sendte Kristiansund langt inn i egen 16-meter. Og på topp hadde RBK en danske med kronisk hvilepuls. For da Casper Tengstedt mottok ballen feilvendt på 16 meter etter 61 minuter, vendte han raskt og plasserte ballen kaldt og rolig ned i hjørnet. Snuoperasjonen var i gang!

RBK malte på mot et KBK som han mer og mer i tauene. Og etter 71 minutter kom kampens perle. Tengstedt hadde en dårlig vinkel, ute ved siden av 16-meteren, men dunket ballen vakkert opp i motsatt kryss! Et smykke av en scoring og det sto 3-3!

Kontret inn 3-4 foran fullsatt bortetribune

Rosenborg gikk for alle poengene og satte i gang en kontring som det luktet svidd av etter 75 minutter. Leo Cornic fant Victor Jensen som dunket inn 3-4! Da tok det helt av den svart-hvite kortsiden bak målet.

Men det skulle aldri bli feiring av tre poeng, for Kristiansund ga seg aldri og klarte å få kampen inn i sitt spor på overtid, preget av dueller og muskelkraft. Og ett minutt ut i tillagt tid var Sam Rogers uheldig på et hjørnespark og satte ballen i eget mål. Kampen endte 4-4.

Kristiansund - Rosenborg (3-1) 4-4