Surt tap mot Lillestrøm

Rosenborg ledet 1-0 og hadde nok av sjanser til flere mål, men isteden snudde Lillestrøm og vant 3-1 på Lerkendal.

Rosenborg tok ledelsen da Even Hovland både startet og avsluttet angrepet som ga 1-0 på den første store sjansen etter flere gode tilløp i begge ender. RBK-stopperen vant ballen og broderte seg gjennom LSK-forsvaret sammen med Edvard Tagseth før han la inn mot bakre stolpe. Ballen gikk over alt og alle, men Erlend Dahl Reitan plukket opp ballen og la tilbake til Per Ciljan Skjelbred. Skjelbred la et presist innlegg på panna til Hovland, som stupte vakkert inn 1-0.

Rosenborg hadde flere sjanser til å øke ledelsen både før og etter pause. Emil Konradsen Ceïde og Stefano Vecchia kom til hver sin skuddmulighet fra kort hold, men en glitrende LSK-keeper Christiansen reddet mesterlig da sistnevnte trodde han hadde økt til 2-0 like før pause.

Like etter hvilen vartet Rosenborg med muligheter på løpende bånd og halve stadion trodde nok at Vecchia var i ferd med å sette 2-0, men ballen snek seg utenfor stolpen. Edvard Tagseth spilte nok en god kamp for Rosenborg og kom nære ved å krone det med scoring, men avslutningen fra 16 meter ble reddet av LSK-keeperen.

Isteden spiste Lillestrøm seg inn i kampen og Ifeanyi Matthew utlignet på et skudd som gikk via Pavle Vagic og i mål. Like etter kom Rosenborg svært nære 2-1 da Emil Konradsen Ceïde sendte i vei et skudd med adresse mot hjørnet, men en ny glitrende redning av Christiansen hindret et sikkert mål. To dødballer senere stod det 1-3 på tavla etter at Thomas Lehne Olsen og Tom Pettersson sto alene på hver sitt hjørnespark.