Tagseth-perler da RBK tok seg videre i NM

Edvard Tagseth med to perlescoringer før pause, mens Väänänen scoret sitt første mål for RBK da Rosenborg slo Ullensaker/Kisa.

Rosenborg var naturligvis store favoritter i den andre NM-runden da Ullensaker/Kisa sto på motsatt halvdel, og RBK skulle innfri fra start. Sju minutter var spilt da Jayden Nelson spilte gjennom Edvard Tagseth på venstresiden og fra nærmest død vinkel limte Tagseth ballen opp i nettaket bak keeper og RBK var i føringen!

Men frostingen ville ha mer og etter et drøyt kvarter var han i aksjon igjen. På en pasning fra Broholm tok han ballen flott med seg gjennom Kisa-forsvaret og lobbet ballen frekt over keeper til 0-2!

Hjemmelaget slo tilbake

Til tross for 0–2 etter 17 minutter skulle det ikke bli noe overkjøring på Jessheim. Hjemmelaget reiste seg etter de to baklengsmålene og fikk et par store målsjanser. Etter 29 minutter fikk de også reduseringen sin da stjørdalingen Jacob Rømo Skille var på plass på et tidlig innlegg og headet inn 1–2.

Utover i andre omgang fikk RBK tidvis et kraftig press på hjemmelaget, som forsvarte seg bra. Men med ti minutter igjen kom den avgjørende scoringen. Santeri Väänänen lot seg ikke be to ganger fra 18 meter og dunket til. Ballen gikk via en motspiller og i mål bak en utspilt keeper. Dermed 3–1-seier for RBK og avansement til tredje runde der de møter vinneren av Eik Tønsberg og Fredrikstad.

Ullensaker/Kisa – Rosenborg (1–2) 1–3