Tagseth satte spikeren i Tromsøs kiste

Rosenborg lå under 0-1, men snudde kampen etter to hodestøt av Dino Islamovic og Carlo Holse. Edvard Tagseth trygget seieren da han banket inn 3-1 til RBK.

Etter en avventende åpning var det Rosenborg som fikk den første muligheten på en sjelden kontringssjanse etter et kvarter. Adam Andersson slo gjennom Rasmus Wiedesheim-Paul på venstresiden, som igjen fant Dino Islamovic på bakre stolpe. Dessverre for bortelaget ble RBK-spissen såpass presset at ballen gikk over mål.

Det skulle gå ti minutter til før Tromsø kom til sin første farlighet, men en flott benparade av André Hansen stoppet Moses fra å sette inn 1-0. Dessverre kunne Rosenborgs målvakt ikke gjøre noe da Tomas Totland dro nytte av passivt forsvarsspill og satte inn 1-0 til Tromsø.

Fem minutter senere kvitterte Dino Islamovic med et nydelig hodestøt på pasning fra Vebjørn Hoff og lagene gikk til pause på 1-1 etter en jevnspilt 1. omgang.

Islamovic kom nær 2-1 etter pause da han snappet opp en svak Tromsø-pasning og skjøt fra 20 meter, men det var et nytt hodestøt som var oppskriften på Rosenborgs mål nummer to.

Et presist Adam Andersson-innlegg fant Carlo Holses hode på første stolpe. Den flyvende danske hadde knapt rukket å lange da ballen snek seg inn ved første stolpe og kampen var snudd.

Rosenborg fortsatte som det førende laget og det var ikke noe å si på at det tredje satt i nettet. Nok en Andersson-assist da han så opp og istedenfor å legge inn, la på tvers til Edvard Tagseth. Frostingen brukte ett touch for å legge ballen til rette og banket ballen i hjørnet.

Rasmus Wiedesheim-Paul kom nær 4-1 i sluttminuttene, men en sterk keeperprestsjon nektet svensken hans fjerde mål for sesongen.

Dermed endte det 3-1 til Rosenborg, som i skrivende stund ligger på fjerdeplass - åtte poeng bak serieleder Molde.

Tromsø - Rosenborg (1-1) 1-3