Tap i siste hjemmekamp

Rosenborg måtte se seg slått av Strømsgodset i årets kamp på Lerkendal. To RBK-bautaer ble samtidig takket av av supporterne.

Rosenborg gikk inn i årets siste hjemmekamp med god selvtillit. Selv om tabellposisjonen ikke var noe å skryte av, var hjemmeformen god. RBK hadde ikke tapt på Lerkendal siden 9. juli og sto med 14 av 18 poeng hjemme siden den gang.

Denne kampen var også spesiell i og med at Lerkendal-publikummet tok farvel med to bautaer i RBK-historien. Per Ciljan Skjelbred tok på seg RBK-trøya for 316. gang siden RBK-debuten for 19 år siden - 26.mai 2004, mens André Hansen, mens Hansen kom inn til sin kamp nummer 309.

Etter at Rosenborg hadde kjent på hverandre i 20 minutter var det Strømsgodset som tok ledelsen. De var effektive da Rosenborg mistet ballen langt inne på gjestenes halvdel og kontret raskt. Marcus Mehnert satte ballen forbi Tangvik og Godset var i føringen.

Men Rosenborg skulle svare bare fem minutter senere. Jayden Nelson gjorde det meste selv da han satte på storfarten og passerte en forsvarsspiller på vei inn i feltet. Der ble han felt og dommer pekte på krittmerket! Canadieren tok selv straffesparket og dunket inn 1-1!

Rosenborg klarte dessverre ikke å ta vare på momentet og Godset klarte på nytt å få ballen i mål før pause, denne gang ved tidligere RBK-spiller Gustav Valsvik som kom seg løs feltet og satte ballen i nettaket. 1-2 til pause på Lerkendal.

Andre omgang ble av den rolige sorten med to lag som ikke hadde så mye å spille om. Høydepunktet for publikums sin del var da André Hansen kom inn til sin aller siste RBK-kamp på Lerkendal like før full tid.

På overtid fastsatte Logi Thomasson sluttresultatet til 1-3 med en ball i lengste hjørnet. Dermed endte det med tap i årets siste kamp på Lerkendal.

Rosenborg - Strømsgodset (1-2) 1-3