Tap mot Tromsø

Rosenborg utlignet før pause, men måtte til slutt se seg slått av Tromsø i den nest siste treningskampen før seriestart.

Annonse:

Tromsø tok turen til Trondheim i den nest siste treningskampen før seriesparkes i gang om to uker. Vertene måtte låne RBKs andredrakter da deres drakter ble liggende igjen på Gardermoen, men det ble fort tydelig at gjestene ikke hadde noen problemer med å finne hverandre selv med uvante farger.

For det var Tromsø som startet best og tok initiativet i spillet. RBK, på sin side, slet igjen med å spille seg gjennom motstanderens midtbane og mistet raskt ballen. Etter 17 minutter fikk Tromsø et hjørnespark og Jostein Gundersen headet TIL i føringen.

Utlignet i god periode

Rosenborg løftet seg etter scoringen og gikk inn i en god periode midtvegs i førsteomgang. Etter et par gode sjanser smalt det - også denne gang på et hjørnespark. Reitan var først på en løs ball i feltet og satte inn 1-1 fra kloss hold. Stillingen holdt seg til pause.

Det var håp om at RBK skulle fortsette den gode trenden fra slutten av førsteomgang, men realiteten ble at Rosenborg kun sporadisk klarte å sette TIL-forsvaret på prøve. Faktisk var det Tromsø selv nærmest å sende RBK i føringen, riktignok etter etter en god kontring anført av Adam Andersson og en stresset TIL-forsvarer satte ballen like utenfor eget mål.

Et frustrert RBK-lag måtte igjen se at de ikke fikk ut det de øver på i det daglige, og gikk seg fast i ei hengemyr av feilpasninger og rom som Tromsø effektivt stengte. Tromsø hadde god kontroll på RBKs initiativ langs sidene, hvor Rosenborg slet med å spille seg gjennom. Det utnyttet TIL som igjen gikk opp i føringen på en dødball i det 71. minutt. Det var Ebiye Moses som satte den løse ballen i mål fra to meter.

Rosenborg klarte ikke å svare, og Tromsø var nærmest ny scoring. Kun en kjemperedning av André Hansen hindret 1-3 i kampens siste minutt. Keeperen kunne imidlertid ikke forhindre at det ble tap, da kampen endte 1-2.

Kampfakta:

Rosenborg - Tromsø (1-1) 1-2
Treningskamp
SalMar-banen, Lerkendal
20. mars 2022 kl. 14.00

Mål:

0-1 Jostein Gundsersen 17'
1-1 Erlend Dahl Reitan 24'
1-2 Ebiye Moses 71'

Rosenborg (3-4-3):

André Hansen

Sam Rogers (Giampaoli 10')
Markus Henriksen
Pavle Vagic (Adam Andersson 56')

Erlend Dahl Reitan
Tobias Børkeeiet (Vebjørn Hoff 82')
Victor Jensen (Per Ciljan Skjelbred 74')
Adrian Pereira (Edvard Tagseth 74')

Carlo Holse
Noah Holm (Ole Sæter 74')
Olaus Skarsem (Brian Fiabema 56')

Annonse fra Eliteserien: