Tapte på overtid i serieavslutningen

Sam Rogers' perlescoring var ikke nok. Rosenborg gikk på årets første og eneste hjemmetap i sesongens siste kamp på Lerkendal.

Annonse:

Rosenborg hentet inn Sarpsborgs ledelse to ganger, men måtte seg seg slått på sureste vis fem minutter på overtid.

RBK skulle ikke ha dagen i seriesavslutningen. Sarpsborg kom best i gang og gikk i føringen allerede etter fem minutter. Tobias Heinz utnyttet en feil i RBK-forsvaret og satte ballen i mål alene med keeper.

I en relativt jevn førsteomgang bølget spillet frem og tilbake. Rosenborg skapte noe mer enn gjestene, og etter en drøy halvtime kom utligningen - på flotteste vis. Sam Rogers spilte vegg med Victor Jensen, og dansken flikket ballen over forsvaret til Rogers som dunket ballen i mål på en herlig volley!

Men gleden skulle være kortvarig, for kun to minutter senere svarte Sarpsborg da Mikkel Maigaard stusset et hjørnespark i mål. 1-2 til pause.

Uryddig andreomgang

Der Rosenborg hadde løftet seg så mange ganger etter pausepraten tidligere i sesongen, fikk ikke Kjetil Rekdal den ønskede responsen i serieavslutningen. Det ble en rotete andreomgang med uvanlig mange balltap og brudd i mot. Spillet ble preget av to lag som ofte var litt på etterskudd og det ble delt ut hele åtte gule kort i kampen.

Helt på tampen av kampen så Rosenborg ut til å likevel få med seg et poeng. Leo Cornic kom i stor fart på høyresiden og ble spilt gjennom. Bestem dundret han ballen opp i nettaket like før kampen bikket 90 minutter.

2-2 og Rosenborg skulle jakte seier da fem minutter ble lagt til. Men i stede var det Sarpsborg som skulle dra hjem med alle poengene. For fire minutter senere kjempet Opseth seg gjennom på høyresiden og la inn til Steffen Lie Skålevik som fikk satt ballen forbi både André Hansen og Leo Cornic og inn i nettet. Kampen endte 2-3, RBKs første og eneste hjemmetap i 2022.

Kampfakta:

Rosenborg - Sarpsborg 08 (1-2) 2-3
Eliteserien, kampdag 30
Lerkendal Stadion
15 157 tilskuere

Rosenborg:

Asset 1 Asset 2
1
A. Hansen

2
E. Reitan
Substituted out 78'
7
M. Henriksen
15
S. Rogers
Goal 35'

32
L. Cornic
Goal 90'
Goal 94'
11
V. Jensen
Substituted out 59'
8
T. Børkeeiet
Substituted out 59'
41
S. Nypan
20
E. Tagseth
Substituted out 77'

17
C. Tengstedt
22
S. Vecchia
Substituted out 59'
Innbyttere
18
R. Giampaoli
Substituted in 77'
44
M. Holte
80
K. Ingason
Substituted in 59'
19
A. Pereira
Substituted in 78'
16
H. Røsten
39
M. Broholm
Substituted in 59'
5
P. Skjelbred
Substituted in 59'
24
S. Tangvik
Innbyttere
 • 18
  R. Giampaoli
  Substituted in 77'
 • 44
  M. Holte
 • 80
  K. Ingason
  Substituted in 59'
 • 19
  A. Pereira
  Substituted in 78'
 • 16
  H. Røsten
 • 39
  M. Broholm
  Substituted in 59'
 • 5
  P. Skjelbred
  Substituted in 59'
 • 24
  S. Tangvik

Annonse fra Eliteserien: