Tapte sjumålsthriller i Tromsø

Tromsø avgjorde to minutter på overtid og sørget for RBKs første tap på ti seriekamper.

Rosenborg såg ut til å gjennomføre en kruttsterk snuoperasjon etter at de gikk fra 0-2 til 3-2 på tolv minutter, men det var til slutt hjemmelaget Tromsø som skulle ta alle poengene.

Tromsø tok kommandoen fra start

For det var Tromsø som kom best ut fra startblokkene i nord. RBK slet med balansen i laget og kom ikke tett nok opp i TIL-spillerne, som på sin side fikk boltre seg litt for enkelt inne på RBKs halvdel. Det skulle straffe seg etter 12 minutter da Tromsø kom seg uforstyrret til 17 meter hvorfra August Mikkelsen plasserte en markkryper ned i hjørnet bak Hansen.

Og bare to minutter senere doblet Tromsø ledelsen. Denne gang var det den tidligere RBK-junioren Warren Kamanzi som ble spilt gjennom på venstresiden. Kamanzi dro seg inn i 16-meteren, gjorde en finte og la ballen ned i lengste hjørne til 2-0.

Hansen-redning innledet snuoperasjon

Det såg virkelig bekmørkt ut fire minutter senere da Mikkelsen ble spilt alene igjennom, men Rosenborg fikk en ekstrasjanse da Hansen reddet sterkt, noe som ble starten på en rask snuoperasjon. For like etter plukket Tengstedt opp en feilpasning på 30 meter og satte fart ut på høyresiden. Han la en presis ball inn langs bakken til Kristall Ingason som skled inn sin første scoring for Rosenborg!

Nå var Rosenborg plutselig i fyr og flamme og kjørte på fremover. Casper Tengstedt var igjen involvert da han ble ulovlig stoppet i feltet like etterpå og dommeren pekte på krittmerket. Kristall Ingason var iskald fra krittmerket og satte inn 2-2!

Det handlet kun om Rosenborg i denne perioden, og da Sam Rogers steg opp på et hjørnespark og headet ballen via stolpen og i mål, så det virkelig lyst ut for tre poeng! RBK fikk ta med seg ledelsen inn til pausepraten hvor de la planen for andre omgang.

Tromsø slo tilbake

Men det skulle ikke gå som ønsket. Kun to minutter og 20 sekunder etter at dommeren blåste i gang omgangen måtte André Hansen plukke ballen ut av nettet. Yttergård Jensen fikk skutt fra 13 meter og traff leggen til Markus Henriksen kun en meter fra André Hansen, som ikke hadde mulighet til å stoppe skuddet som skiftet retning.

Der RBK hadde klart å slå tilbake før hvilen, klarte Tromsø nå å holde på et visst initiativ. Både Kitalano og Pereira skulle få muligheten til å sende sitt lag i føringen, men ingen av de to skulle vippe kampen sin vei.

Men to minutter ut i tillagt tid kom avgjørelsen. Fra 25 meter dunket August Mikkelsen til og sørget for Rosenborg måtte reise tomhendt tilbake til Tromsø. RBKs første tap på ti kamper var et faktum.

Sam Rogers sørget for 3-2 til RBK før pause, men måtte innse nederlaget på overtid. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
Sam Rogers sørget for 3-2 til RBK før pause, men måtte innse nederlaget på overtid i andre omgang.

Tromsø - Rosenborg (2-3) 4-3