Tenåringene snudde til seier!

Rosenborg kom tidlig under på fremmed gress, men to tenåringer skulle bidra sterkt til RBKs fjerde strake seier i Eliteserien med hver sin scoring i andre omgang!

Hele fem år hadde gått siden Rosenborg sist dro hjem fra Haugesund med tre poeng, men til tross for en dårlig start skulle Rosenborg slå tilbake og stå igjen med den fjerde strake seieren i serien.

Men Rosenborg gjorde det igjen unødvendig vanskelig for seg fra start med et tidlig baklengsmål. Drøyt to minutter var spilt da Bilal Njie kom seg rundt på venstresiden og la på bakre til Sory Diarra som uforstyrret headet inn ledermålet for hjemmelaget.

Frisk Frederiksen viste seg frem

Etter scoringen var det Rosenborg som tok initativet på det velfriserte gresset i Haugesund, men skapte ikke store sjanser før pause. Debutant Emil Frederiksen viste seg likevel frem med mange gode involveringer offensivt og var lyspunktet for RBK før i de første 45 minuttene.

Håkon Røsten hadde kommet inn for Ulrik Yttergård Jenssen som fikk seg en hodesmell i første omgang og 18-åringen skulle sette sitt preg på kampen. Røsten dominerte i midtforsvaret i sin 13.kamp for Rosenborg og skulle etter 66 minutter også notere seg for sin aller første scoring. Da han var på riktig sted på på en halvklarering i Haugesund-forsvaret var han ikke vanskelig å be og dunket ballen i mål fra 14 meter!

Håkon Røsten utlignet med sitt aller første mål for Rosenborg etter 66 minutter! Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Innbytterne sikret seieren

Nå våknet Rosenborg skikkelig og angrep massivt. Isak Thorvaldsson fikk en enorm sjanse to minutter senere, men satte dessverre ballen utenfor fra 15 meter. Haugesund ble også redusert til ti mann like etter etter at Bruno Leite fikk sitt andre gule på kort tid, forøvrig den tredje gangen på de fire siste kampene at motstanderen pådrar seg rødt kort mot Rosenborg.

Fem minutter før full tid entret spisstalentet Magnus Holte (17) banen sammen med Santeri Väänänen, og for treff det skulle bli på byttene. For fire minutter senere var det nettopp Väänänen som viste en svært god oversikt da han la igjen ballen med hælen til Magnus Holte som fra 15 meter satte ballen mellom bena på en forsvarer og i mål! Rosenborg snudde 0–1 til 2–1 og tok sin fjerde strake seier i serien!

Haugesund - Rosenborg (1–0) 1–2