Tengstedt klar for Benfica

Rosenborg og Benfica er enige om en overgang for Casper Tengstedt. Se avskjedsintervjuet her.

Annonse:

Rosenborg og Benfica er enige om en overgang for Casper Tengstedt. Det betyr at det ble et kortvarig opphold for 22-åringen i Trondheim. 

1. august i fjor signerte han en kontrakt ut 2026 med Rosenborg. Et halvt år senere går dansken til toppstrid i Portugal og Champions League med Benfica.

Tengstedt gleder seg til nye og store utfordringer i Portugal, men innrømmer at det ikke er lett å dra fra lagkameratene.

- Det er litt vemodig. Jeg har hatt det veldig fint i Rosenborg, men nå venter det en ny utfordring som jeg ser frem i mot, sier Tengstedt. 

-Det har vært veldig viktig for min utvikling at jeg har trivdes i garderoben og alt det somskjer utenfor garderoben. Jeg følte meg velkommen fra første dag og det har vært viktig for meg, fortsetter han. 

Ferden gikk videre etter 15 mål og 7 målgivende på 14 kamper. Det er ikke overraskende at det skapte interesse fra andre klubber. Men det skulle noe helt spesielt til for at 22-åringen skulle dra fra Rosenborg.  

- Det var jeg ganske klar på hele veien. Det skulle noe ekstraordinært til for at jeg skulle si ja til noe annet på dette tidspunktet. Men Benfica med sin historie og størrelse var noe jeg ikke kunne si nei til, sier han. 

Benfica topper tabellen i Portugal og vant sin Champions League-gruppe foran PSG og Juventus. Når han entrer garderoben for første gang møter han blant annet to ferske verdensmestere fra Argentina. 

- Jeg gleder meg og er selvfølgelig spent på det som venter. Jeg er klar for en ny utfordring, vise meg frem og gjøre mitt beste. Jeg vil gi hundre prosent slik jeg gjorde i Rosenborg, så får vi se hvordan det går, sier Tengstedt. 

Se hele intervjuet med Casper her: 

Annonse fra Eliteserien: