Tettey blir assistenttrener på A-laget

Alexander Tettey går inn i trenerteamet til Alfred Johansson.

Annonse:

Alfred Johansson har komplettert støtteapparatet sitt når Alexander Tettey går inn som assistenttrener sammen med Jordi Gonzalez. 37-åringen gleder seg til nye oppgaver og ser frem til å jobbe i team med Johansson og Gonzalez.

– Det har kommet inn et trenerteam som spiller en fotball som jeg kjenner til veldig godt. Da er det artig å kunne være med på starten av å påvirke spillerne til å lykkes innenfor filosofien som ligger til grunn, sier Alexander Tettey til rbk.no.

– Filosofien er en proaktiv fotball, det vil si at du går på banen for å styre kampene med og uten ball. Det er en fotball som tiltrekker meg veldig mye, oppsummerer han.

Tettey er en ekte rosenborger som i sin tid gikk gradene fra akademiet til A-laget og ut i Europa med franske Rennes og engelske Norwich, før han returnerte til Lerkendal som spiller i 2021. De siste to årene har han jobbet på SalMar Akademiet, der han forrige sesong var i trenerteamet til Roger Naustans Rosenborg 2 og G19-laget som tok seg til finale i NM.

Etter samtaler med Alfred Johansson og Jordi Gonzalez, ble partene overbevist om at Tettey utgjør en god match.

– Vi har ikke fått så god tid til å bli kjent ennå. Jordi kjenner jeg litt fra før fra tiden min på det norske landslaget, mens de samtalene jeg har hatt med Alfred har vært veldig positive. Du lærer å kjenne folk på kort tid uten å ha så mange samtaler. Førsteinntrykket er viktig og du får et godt inntrykk når du snakker med Alfred, sier Tettey.

37-åringen slutter seg til trenerteamet når Rosenborg-troppen kommer hjem fra Gran Canaria.

Rosenborgs YouTube-kanal ligger større intervju med Tettey, der han blant annet snakker om hvorfor hans fotballfilosofi passer inn med dagens trenerteam og hvordan det blir å trene spillere han har spilt med.

Hele intervjuet kan du også se i videovinduet under.

Annonse fra Eliteserien: