The double!

Rosenborg sikret seg Kongepokal nummer 12 da Strømsgodset ble slått 4-1 i finalen.

Rosenborg tok tak i kampen fra start, men det var Strømsgodset som fikk kampens første mulighet - og den utnyttet de til fulle.

Amahl Pellegrino kom løs på høyrekanten og la inn foran mål der Mos enkelt kunne styre ballen i mål. Dermed var det Godset som hadde føringen.

Men bare fem minutter senere utlignet Rosenborg. Nicklas Bendtner plukket opp en løs ball i feltet, la tilbake til Mike Jensen som hamret ballen i mål. Lagene var like langt etter 18 minutter.

Rosenborg fortsatte å ha ballen mest, mens Godset kom på sporadiske besøk fremover. Omgangen nærmet seg slutten da Rosenborg fikk to kjappe cornere. Og på andre forsøk ble det ny scoring. Pål-André Helland la et perfekt innlegg på pannebrasken til Anders Ågnes Konradsen som headet ballen i mål via tverrliggeren.

Rosenborg kunne dermed gå til pause med en 2-1-ledelse.

Det hadde ikke gått mange minutter av andre omgang da Mos ble spilt helt alene gjennom, men en mesterlig redning av André Hansen hindret scoring.

I det påfølgende angrepet gikk Rosenborg opp i 3-1. Birger Meling avsluttet fra kanten av 16-meteren, ballen gikk via Nicklas Bendtner og inn i det lengste hjørnet.

Etter målet la Rosenborg seg lavere i banen og lot Godset styre kampen, men uten at de klarte å skape de helt store sjansene.

På overtiden kontret Rosenborg inn 4–1. Meling la en perfekt krosser til Bendtner som styrte ballen i mål.

Rosenborg sikret seg dermed sitt Norgesmesterskap nummer 12. Og sin 10 double.

Rosenborg – Strømsgodset (2–1) 4–1