Thorvaldsson klar for Rosenborg

2023-sesongens første signering er allerede i boks. Isak Snær Thorvaldsson er klar for Rosenborg fra årsskiftet og har signert på en femårskontrakt med klubben.

Annonse:

Den islandske U21-landslagsspilleren blir formelt RBK-spiller først om drøyt to og en halv måned, men var onsdag i Trondheim for å gjøre unna de siste formalitetene foran overgangen fra Breidablik.

- Jeg er veldig gira og gleder meg til tiden fremover. Jeg valgte Rosenborg fordi de har vist interesse for meg i lang tid og det er en stor klubb med stolt historie. Jeg liker hva de gjør her og det er en klubb på vei oppover. Jeg gleder meg til å komme i gang, sier Thorvaldsson til RBK.no.

Snakket med Kristall

21-åringen har en fortid i ungdomsakademiet til Norwich City, der han spilte samtidig som Alexander Tettey var en del av A-laget i Premier League. Før overgangen har han hatt kontakt med både Tettey og landsmannen Kristall Ingason, som gjorde han enda tryggere på klubbvalget.

- Jeg har snakket med Kristall i lang tid. Han sendte med melding da han signerte, fordi han visste om interessen for meg. Han har sendt meg bilder av stadion og har skrytt veldig av klubben. Han er en stor del av grunnen til at jeg valgte Rosenborg, sier Thorvaldsson.

DSC01623.jpg
Isak Snær Thorvaldsson signerte en femårskontrakt med Rosenborg. Foto: Eirik Grønning

Anvendelig spiller

Rosenborgs nysignering er tidligere midtbanespiller, men har spilt både ving og kant den senere tiden med bravur. 13 mål på 19 kamper for et gulljagende Breidablik-lag lar høre fra seg.

- Jeg spiller der treneren ønsker det. Jeg har alltid hatt et midtbane-hode, men jeg har virkelig likt å spille på topp. Det å score mål, serverte målgivende pasninger, men jeg har ikke noe i mot å bli flyttet rundt, så lenge jeg får spille, sier Thorvaldsson.

Islendingen har skrevet under på en kontrakt med Rosenborg som strekker seg ut 2027-sesongen. I mellomtiden reiser han tilbake til sagaøya for å fullføre de fire siste seriekampene i Breidablik.

Annonse fra Eliteserien: