Tilbake på borteseiersporet

To indreløperscoringer og en keeper som stengte igjen på sin tidligere hjemmebane ble avgjørende da Rosenborg tok med tre poeng hjem fra Mjøndalen.

Rosenborg hadde matchvinnere i begge ender av banen mot Mjøndalen, og det var Julian Faye Lund, med en utlånshistorie i nettopp Mjøndalen som skulle vise seg frem først. Ibrahim fikk skutt fra 11 meter tidlig i første omgang, men "Faye" vartet opp med en sterkt reaksjonsredning!

Mjøndalen holdt RBK i sjakk det første kvarteret, men så begynte Rosenborg å skape og finne rommene. Men det var på en dødball åpningsscoringen skulle komme, da Hedenstad slo et hjørnespark presist inn fra venstre og Gjermund Åsen headet RBK i føringen etter en drøy halvtime.

Inn mot pause dominerte Rosenborg mer og mer, men var først og fremst sterkest foran målene. Pål-André Helland kombinerte god oversikt med en solid pasningsfot da han fant Kristoffer Zachariassen i det marginale bakrommet bak Mjøndalens fem forsvarsspillere. Zachariassen banket til fra spiss vinkel og lurte ballen forbi Sosha Makani til 0-2!

Kristoffer Zachariassen fant en liten åpning mellom keeper og stanga, og banket inn 0-2! Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Rosenborg hadde også stort sett veldig god kontroll på Mjøndalen i andre omgang. Erlend Dahl Reitan skaffet også et straffespark, men Dino Islamovic sitt forsøk var ikke av den vanlige kvaliteten og keeper hadde god kontroll.

Mjøndalen forsøkte å sende noen lange baller inn i RBK-feltet mot slutten, men da dominerte Tore Reginiussen foran eget mål. Seieren ble aldri truet og Rosenborg tok med seg tre fortjente poeng tilbake fra Mjøndalen.

Mjøndalen - Rosenborg (0-2) 0-2