Tilbake på tabelltopp

Rosenborg tok sin femte strake seier og er tilbake på tabelltopp igjen i kampen der vi også fikk debut for tidenes yngste Rosenborg-spiller.

Koteng Arena var utsolgt når Rosenborg tok imot Kolbotn til årets Like muligheter-kamp. Hjemmelaget gjorde tre endringer i startoppstillingen siden sist og Sørum fikk prøve seg i rollen som midtstopper, mens Rulyte og Holum var tilbake i startoppstillingen som henholdsvis keeper og spiss.

Det så lenge ut som lagene skulle gå målløst til pause, men i det 45. spilleminutt var Emilie Nautnes på rett plass til rett tid. Etter kaos inne i feltet hvor en flokk spillere kjemper om ballen er det til slutt Nautnes som ender opp med ballen og banker inn sitt første mål for sesongen. Hjemmelaget går opp i ledelsen 1-0 like før pause.

Andre omgang startet med et smell. Rosenborg går rett i angrep og Rebecka Holum scorer allerede etter 40 sekunder spilt. Energinivået gikk til himmels både på og utenfor banen og det tok ikke lange stunden før publikum fikk noe nytt å juble for. Målene rant inn og i det 47. spilleminutt sitter den for Cesilie Andreassen som drar til like utenfor sekstenmeteren og plasserer ballen fint nede i høyre hjørne bak Kolbotn sin keeper.

Hjemmelaget hadde full kontroll på bortelaget hele kampen, men et minutt på overtid får motstandernes Marie Moen Preus stå helt alene inne i feltet og header den i mål. Kolbotn reduserer helt på tampen av kampen, men den vanvittige starten på andre omgangen holdt til 3-1 hjemmeseier på Lade etter scoringer fra Nautnes, Holum og Andreassen.

Tidenes yngste Rosenborg-spiller

På slutten av kampen fikk vi også to debutanter. Tiril Aksethø Røkke  spilte sine første minutter i Toppserien. Og i det 87. minutt ble Karna Sæther Sødahl tidenes yngste Rosenborg-spiller med sine 15 år og 190 dager.

Rosenborg - Kolbotn (1-0) 3-1