Tok alle poengene i årets siste bortekamp

Anders Ågnes Konradsen kom inn og brukte bare fire minutter på å sette inn den avgjørende scoringen mot Stabæk da RBK avsluttet med seier i årets siste kamp på fremmed gress.

Rosenborg dro til Nadderud i årets siste bortekamp og møtte et Stabæk som kjempet for å overleve i Eliteserien. Vertene lå på kvalifiseringsplass, men Mjøndalen og Brann jaget bak. Rosenborg kjempet for en femteplass og å få avsluttet med en god bortekamp i en sesong for RBK har slitt på fremmed gress.

Det var Rosenborg som hadde ballen mest før pause, men uten å få nødvendig tempo i ballen til å skape trøbbel for Stabæk. Det var hjemmelaget som kom nærmest i første omgang med en heading i tverrliggeren, men omgangen forble målløs.

Målløst skulle det imidlertid ikke bli i andre omgang, for plutselig våknet Rosenborg til. Ti minutter ut i omgangen fikk Skarsem kontroll på en litt vanskelig ball ute på høyresiden og la inn til Carlo Holse som bestemt dunket inn ledermålet for Rosenborg.

Og bare fem minutter senere doblet Dino Islamovic. Det var landsmannen Adam Andersson som fant spissen med en frekk lobb over Stabæk-forsvaret og Dino var nådeløs fra fem meter.

Kvitterte umiddelbart

Stabæk fikk et fornyet håp da Fitim Azemi ble spilt i bakrom og reduserte etter 72 minutter, men Rosenborg skulle svare bare to minutter senere. Anders Ågnes Konradsen dunket et Reitan-innlegg i mål til 1-3 som også sto seg ut kampen. Rosenborg med seier i årets siste bortekamp.

Stabæk - Rosenborg (0-0) 1-3