Tomhendt hjem fra Haugesund

For andre gang på rad opplevde RBK å dra hjem uten poeng etter å ha ledet på bortebane.

Haugesund har etterhvert blitt en tøff stadion å reise til for Rosenborg. Siden 2015 hadde RBK kun vunnet én kamp i sildabyen, og igjen skulle RBK få tøff motstand.

Haugesund startet energisk og hadde ballen mest det første kvarteret, men RBK hadde full kontroll på det vertene kom med. Da kampen nærmet seg 20 minutter satte RBK opp tempoet i det offensive spillet og Erlend Dahl Reitan fikk muligheten til å dunke til fra 20 meter. Han sendte avgårde en markkryker som gikk via en Haugesund-legg for forbi en sjanseløs keeper!

Utlignet på sin eneste målsjanse

RBK presset skikkelig i minuttene etter scoringen og gikk åpenbart for å doble ledelsen så fort som mulig. Men litt ut av ingenting kom smellen i mot. Haugesund spilte i bakrom til Christos Zafeiris som fikk lurt ballen forbi André Hansen fra spiss vinkel. 1-1 på Haugesunds eneste sjanse før pause.

Fysikk og duellspill preget kampen i Haugesund, et kampbilde som passet FKH best. Hjemmelaget vant de viktige duellene og da Magnus Christensen doblet FKHs ledelse etter 54 minutter, måtte RBK enten dominere i lufta eller få ballen ned på bakken for å få i gang eget angrepsspill.

Fikk muligheten på overtid

Men hjemmelaget var gode på å skape brudd og stykke opp spillet og RBK måtte langt inn i overtiden før den store sjansen kom. Seks minutter ut i de sju tillagte minuttene var Casper Tengstedt sterkest i lufta på et hjørnespark og fikk headet fra kloss hold. Men keeper var raskt nede og stoppet forsøket. Rosenborg tapte 1-2.

Haugesund - Rosenborg (1-1) 2-1