Torgeir Børven klar umiddelbart

Rosenborg og Odd er enige om en overgang som gjør at Torgeir Børven slutter seg til Rosenborg før overgangsvinduet stenger.

Annonse:

Foto: NTB Scanpix.

Angrepsspilleren skrev opprinnelig under for Rosenborg fra 1. august, men klubben har kommet til enighet med Odd, som gjør at Børven blir RBK-spiller allerede nå.

- Vi har jobbet for å få på plass dette før overgangsvinduet stengte og er selvfølgelig glade for at det løste seg. Nå får vi økt konkurranse i troppen og vi får inn en veldig dyktig fotballspiller, sier sportslig leder Micke Dorsin.

Torgeir Børven signerte for Rosenborg 17. juni, men avtalen gjaldt i utgangspunktet fra 1. august. På grunn av et forskjøvet overgangvindu som følge av korona-perioden, ville ikke 28-åringen blitt registrert for spill før 8. september. Derfor har partene jobbet for å få til en løsning før inneværende vindu stenger ved midnatt i kveld.

- Det er en god følelse å få til dette nå, jeg tror det er den beste løsningen for alle parter. Jeg var innstilt på å gjøre en god jobb i Odd frem til 30. juni og ga beskjed etter Start-kampen (sist lørdag) at jeg var ivrig på å få til en løsning. Det er godt at det kom i orden, sier Børven til RBK.no.

Børven blir spilleklar allerede til onsdagens kamp mot Vålerenga, et lag han allerede har gode minner fra denne sesongen. Spissen scoret hattrick da Odd vant 4-1 over Vålerenga (se scoringene i videovinduet nederst i saken) og tidligere Odd-trener Dag-Eilev Fagermo for én uke siden.

- Jeg fikk en melding fra Fagermo som lurte på om jeg ble klar for Rosenborg og skulle spille mot dem. Han frykter nok meg etter at det funket veldig bra for meg sist. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang i Rosenborg, sier Børven.

Børven ble toppscorer i Eliteserien i fjor med 21 mål. I år er han allerede toppscorer med seks mål på fire kamper.

- Jeg har spilt 90 minutter i alle Odd-kampene i år og føler kroppen er fin. Jeg er klar til å bidra i det tette programmet fremover, sier Børven.

Torgeir Børven har skrevet under på en kontrakt som strekker seg ut 2022-sesongen. RBK-debuten kan komme allerede onsdag kveld når Rosenborg møter Vålerenga på Lerkendal. Kampen starter klokken 20.30 og vises på Eurosport Norge.

Børven får drakt nummer 14 i Rosenborg.


Annonse fra Eliteserien: