Tre lag til cupfinale!

Rosenborgs G19-lag gikk seirende ut av semifinalen mot Lillestrøm. Det betyr trippel Rosenborg i cupfinalehelga.

Rosenborgs G19-lag er klar for cupfinale etter 3-0 over Lillestrøm. Erik Botheim, Mikael Tørset Johnsen og Franklin Nyenetue sendte juniorlagene til Telenor Arena.

Rosenborg startet nervøst og tempoet i spillet var ikke på samme nivå som i de siste kampene. Lillestrøm fikk noen muligheter på kontringer og etter seks minutter satte hjemmelaget en ball i tverrliggeren. Etter dette fikk RBK noe mer kontroll uten å skape de helt store sjansene. En sjansefattig 1. omgang ble avsluttet med et godt forsøk fra Filip Brattbakk, men skuddet gikk like utenfor lengste kryss. Litt dramatikk oppstod like før lagene gikk til pause da LSK-spiller Oussema Ali utvist etter en duell med en RBK-spiller, og dermed måtte hjemmelaget spille med 10 mann resten av kampen.

Det var likevel Lillestrøm som startet friskest etter hvilen, i 46.minutt ble et hjørnespark slått inn mot første stolpe hvor en LSK-spiller kom først på ballen, men avslutningen gikk over.

Rosenborg dominerte banespillet etter hvert og i 54.minutt var det klart for ledelse til RBK, en flikk fra Erik Botheim til Mikael Tørset Johnsen og midtbanespilleren gjorde ingen feil alene med keeper. Tre minutter senere lå en ny ball bak LSK-keeper Mads Hedenstad Christiansen og denne gangen var rollene byttet om. Tørset Johnsen kom seg fint inn i feltet og spilte ballen med hælen videre til bedre plasserte Botheim som satte ballen sikkert i mål.

Rosenborg fortsatte å trykke på og laget skapte en stor målsjanse etter 83 minutter, et pent oppbygd angrep på venstresiden ble avsluttet med at Franklin Nyenetue satte ballen over mål. To minutter senere satte samme mann ballen i stolpen. Franklin Nyenetue fikk likevel sin scoring helt mot slutten av kampen da han avsluttet med å runde keeper før han satte ballen i det åpne målet.

Trener Gert Heerkes oppsummerte kampen slik:

- I en jevn 1.omgang var det Lillestrøm som skapte flest sjanser men etter pause hadde vi full kontroll og mye ballbesittelse. Vi scoret to ganger tidlig i 2.omgang og punkterte kampen med ny scoring helt på slutten av oppgjøret. Vi håper å være i god form til NM-finalen og jeg er stolt av lagets prestasjoner, sier en fornøyd trener Gert Heerkes.

Rasmus Semundseth Sandberg

Robin Edvardsen Lorentzen (Edvin Hassel Grevskott 85`)
Sondre Skogen
Torbjørn Lysaker Heggem
Robert Behson-Courage Williams

Joachim Knutset Solem (Emil Solnørdal 80`)
Ogbu Igoh (Kristoffer Kroglund Haugen 70`)
Mikael Tørset Johnsen (Warren Håkon Christofer Kamanzi 85`)

Filip Brattbakk (Teodor Berg Haltvik 70`)
Erik BotheimEmil Konradsen Ceide (Franklin Nyenetue 75`)

Det betyr at alle Rosenborgs tre lag er klare for finale.

Rosenborg- møter Sogndal i finalen som spilles lørdag 1. desember. G16-laget møter Stabæk fredag 30. november, mens A-laget avslutter cupfinalehelgen mot Strømsgodset søndag 2. desember.