Tremålstap i Stavanger

Viking fikk tre gavepakker før pause, og Rosenborg klarte aldri å hente inn ledelsen i andre omgang.

Det florerte i YouTube-øyeblikk før pause da Rosenborg gjestet Viking i Stavanger. Og etter hvilen klarte et preget RBK aldri hente seg inn.

Oppgjøret startet på verst tenkelige måte for Rosenborg. I en utrolig situasjon etter ni minutter klarte dommerkvartetten å dømme straffe til Viking da ballen traff handa til Tore Reginiussen tre meter utenfor 16-meteren. Veton Berisha var sikker og sendte hjemmelaget i føringen.

God hjelp skulle Viking også få ved den andre scoringen. Denne gangen var det dessverre rutinerte André Hansen som gjorde en stor feil. Han brukte for lang tid med ballen i bena og banket den rett i rumpa på Yann-Erik de Lanlay slik at det ble scoring. 0-2 etter 20 minutter og RBK hadde en lang vei til tre poeng.

Og det skulle bli verre, da julegaveåpninga ikke var ferdig på kunstgresset i Stavanger. Tre minutter før pause sto Vevatnet i en marginal offside, men ble likevel målscorer. Ingen skandale, men det var likevel et svært frustrert RBK som måtte innse at de lå under 0-3 til pause, etter én målsjanse til motstanderen.

RBK måtte finne frem noe ekstraordinært i andre omgang for å hente igjen ledelsen, men det hadde RBK dessverre ikke inne denne kvelden. Rosenborg ble litt for oppjaget og upresise, og Viking fikk kampen perfekt inn i sitt spor hvor de fikk ligge trygt og vente på overgangsmuligheter.

Og overganger fikk dem. Noen minutter ute i omgangen kontret hjemmelaget og Veton Berisha lobbet ballen over André Hansen og i tverrliggeren! Samme mann sendte ballen på nytt i tverrliggeren minutter senere, og RBK hadde nok med å hindre en større Viking-ledelse.

Sett bort fra en kort periode midt i omgangen, ble det klarte RBK aldri å etablere et press på vertene. Viking jobbet hardt defensivt for de tre poengene, som alle ble igjen i Jåttåvågen.

Viking - Rosenborg (3-0) 3-0