Tremålstap i Stavanger

Viking fikk tre gavepakker før pause, og Rosenborg klarte aldri å hente inn ledelsen i andre omgang.

Annonse:

Det florerte i YouTube-øyeblikk før pause da Rosenborg gjestet Viking i Stavanger. Og etter hvilen klarte et preget RBK aldri hente seg inn. 

Oppgjøret startet på verst tenkelige måte for Rosenborg. I en utrolig situasjon etter ni minutter klarte dommerkvartetten å dømme straffe til Viking da ballen traff handa til Tore Reginiussen tre meter utenfor 16-meteren. Veton Berisha var sikker og sendte hjemmelaget i føringen.

God hjelp skulle Viking også få ved den andre scoringen. Denne gangen var det dessverre rutinerte André Hansen som gjorde en stor feil. Han brukte for lang tid med ballen i bena og banket den rett i rumpa på Yann-Erik de Lanlay slik at det ble scoring. 0-2 etter 20 minutter og RBK hadde en lang vei til tre poeng.

Og det skulle bli verre, da julegaveåpninga ikke var ferdig på kunstgresset i Stavanger. Tre minutter før pause sto Vevatnet i en marginal offside, men ble likevel målscorer. Ingen skandale, men det var likevel et svært frustrert RBK som måtte innse at de lå under 0-3 til pause, etter én målsjanse til motstanderen.

RBK måtte finne frem noe ekstraordinært i andre omgang for å hente igjen ledelsen, men det hadde RBK dessverre ikke inne denne kvelden. Rosenborg ble litt for oppjaget og upresise, og Viking fikk kampen perfekt inn i sitt spor hvor de fikk ligge trygt og vente på overgangsmuligheter.

Og overganger fikk dem. Noen minutter ute i omgangen kontret hjemmelaget og Veton Berisha lobbet ballen over André Hansen og i tverrliggeren! Samme mann sendte ballen på nytt i tverrliggeren minutter senere, og RBK hadde nok med å hindre en større Viking-ledelse.

Sett bort fra en kort periode midt i omgangen, ble det klarte RBK aldri å etablere et press på vertene. Viking jobbet hardt defensivt for de tre poengene, som alle ble igjen i Jåttåvågen.

Kampfakta:

Viking - Rosenborg (3-0) 3-0
Eliteserien, kampdag 24
SR Bank Arena, Stavanger
8. november 2020 kl. 18.00
600 tilskuere

Mål:
1-0 Veton Berisha (straffespark) 9'
2-0 Yann-Erik de Lanlay 20'
3-0 Viljar Vevatne 42'

Rosenborg (4-3-3):

Asset 1 Asset 2
1
A. Hansen

21
E. Reitan
4
T. Reginiussen
15
H. Eyjólfsson
25
P. Konate

18
K. Zachariassen
7
M. Henriksen
5
P. Skjelbred

11
C. Holse
Substituted out 82'
9
D. Islamović
35
E. Ceïde
Substituted out 62'
Innbyttere
2
V. Hedenstad
13
J. Lund
16
E. Hovland
26
W. Kamanzi
20
E. Tagseth
Substituted in 82'
14
R. Wiedesheim-Paul
Substituted in 62'
22
G. Åsen
Innbyttere
 • 2
  V. Hedenstad
 • 13
  J. Lund
 • 16
  E. Hovland
 • 26
  W. Kamanzi
 • 20
  E. Tagseth
  Substituted in 82'
 • 14
  R. Wiedesheim-Paul
  Substituted in 62'
 • 22
  G. Åsen

Annonse fra Eliteserien: