Tromsøværing med seiersmålet mot gamleklubben på overtid

Serietoer Tromsø kom på besøk på Lerkendal, men dro tomhendt hjem.

Rosenborg kom fra tre tap på rad i serien, så en seier var sårt tiltrengt mot Tromsø. Gjestene hadde i sine to siste seriekamper slått Lillestrøm 0-1 borte og deretter spilt uavgjort 0-0 hjemme mot Vålerenga.

Det var gjestene fra nord som skapte den første muligheten, da de kom på en kontring etter sju minutters spill. Det påfølgende hjørnesparket endte med en heading like over mål.

Rosenborg burde tatt ledelsen etter 13 minutter, da Jayden Nelsons innlegg fant panna til Ole Sæter på bakre stolpe, men ballen gikk like utenfor.

Adrian Pereira fikk kampens første gule kort etter en halvtime, men frisparket ble klarert vekk.

Ledelse etter fine takter

Like etter fikk Nelson godt skuddhold, men både hans forsøk og returen fra Pereira ble reddet av Tromsøs keeper Jakob Haugaard.

Fem minutter før pause ble jubelen sluppet løs på Lerkendal. Ole Sæter mottok ballen midt på banen, før han spilte ut til Holse, som med et flatt innlegg fant Sæter, som fikk en enkel jobb med å banke inn 1-0.

Flere sjanser etter pause

Holse fikk en stor mulighet til å doble ledelsen da han mottok ballen på hjørnet av 16-meteren, men ballen trillet på feil side av stolpen. Også Nelson kunne økt ledelsen, men forsøket ble reddet unna.

Etter 65 minutters spill hadde Ole Sæter fint skuddhold, men avslutninga skrudde seg utenfor målet.

Fire minutter senere skulle Tromsø utligne. Malick Diouf fikk uhindret gå opp og heade ballen i mål til 1-1.

Rosenborg byttet inn Børkeeiet, Sadiku og Skjelbred som alle slet med å sette sitt preg på kampen.

Yttergård Jensen ble helten

Kampens siste minutter ble dramatisk. Med seks minutter igjen fikk Tromsøs Malick Diouf sitt andre gule da han satte albuen i Leo Cornic. Det første gule fikk han i feiringa etter utligninga.

På overtid fikk de frammøtte endelig mer å juble for, etter det som ellers hadde vært en sjansefattig omgang.

Pereira slo en dødball på bakerste stolpe, der sto Dahl Reitan som fikk tuppet ballen videre til Ulrik Yttergård Jenssen. Han plasserte skuddet ned i lengste hjørnet og fikset ledelse 2-1. Rosenborg greide å holde ballen oppe på Tromsøs halvdel de siste minuttene. Dermed var tre poeng et faktum etter null på de tre siste kampene før det.