Trondheim bys hederspris til Nils Arne Eggen

Nils Arne Eggen tildeles Trondheim bys hederspris.

Annonse:

Trenerlegenden Nils Arne Eggen fikk tildelt Trondheim bys hederspris fredag kveld. Det skjedde på Lerkendal i forbindelse med feiringen av 100-årsjubileet til Rosenborg. Ordfører Rita Ottervik og rådmann Morten Wolden delte ut prisen.

Den tidligere RBK-treneren er Norges mestvinnende fotballtrener gjennom tidene med 14 seriemesterskap og seks NM-gull for RBK i perioden 1971-2010.

Trondheim bys hederspris skal hedre enkeltpersoner som har gjort fremragende eller banebrytende arbeid innen kunst, kultur, vitenskap, næringsliv, sosialt eller humanitært arbeid, som har stor samfunnsnyttig betydning og/eller er av stor betydning for Trondheim by. Prisen er en pengegave på 100 000 kroner og et diplom. Det er formannskapet i Trondheim som har vedtatt å opprette en slik pris, og Nils Arne Eggen blir den aller første som får den gjeve prisen.

I begrunnelsen heter det blant annet:

“Nils Arne Eggen er trolig Rosenborg ballklubbs aller viktigste bidragsyter gjennom klubbens 100-årige historie. Han var klubbens trener i til sammen 24 sesonger. Eggen var hovedarkitekten bak RBKs gjennombrudd i Europa og de oppsiktsvekkende sterke prestasjonene i Europas mest prestisjetunge fotballturnering, Champions League.

Eggen var gjennom hele RBKs gullperiode en karismatisk leder med stor gjennomslagskraft i offentligheten. Han skapte i sin tid begrepet samhandling, som inspirerte mange også utenfor fotballarenaen. Bestselgeren “Godfoten” (1999) handlet om hvordan enkeltpersoner i velfungerende kollektiv gjør hverandre gode, gjennom å unne hverandre suksess og dyrke styrkene hos hver enkelt, alltid til kollektivets beste.

Nils Arne Eggen har gjort et banebrytende arbeid for byen Trondheim, gjennom å skape et internasjonalt anerkjent mesterlag av klubben Rosenborg BK. Over tid har han framstått som en leder med visjoner om og evne til å sprenge tilsynelatende uoverstigelige grenser innen sitt fag, toppfotball. Eggen har dessuten på en folkelig og forståelig måte vært talsmann for lagspill, samfunnsbevissthet, humanistiske og kulturelle verdier, historie og litteratur”.

Annonse fra Eliteserien: