- Tror ikke det finnes maken til trener noe sted

Bent Skammelsrud mener Rosenborg hadde aldri oppnådd resultatene på 90-tallet uten Nils Arne Eggen.

Annonse:

Skammelsrud tok elleve seriegull på rad med klubben fra 1992 til 2002 og takket av sammen med Nils Arne Eggen etter 1-1-kampen mot Lyon i Champions League på Lerkendal i november 2002.

- Nils Arne er en mann jeg har vært mye glad i og sint på, ofte også samtidig. Han har sørget for at jeg har fått opplevd fryktelig mye på fotballbanen, det er han som har hovedæren for det. Selv om det var også var oss på banen, så var det hans engasjement og tro på det som er utgangspunktet for at Rosenborg nådde så langt. 

- Flink til å få maksimalt ut av alle

Bent Skammelsrud spilte 416 offisielle kamper for Rosenborg fra 1991 til 2002, var på banen i 57 kamper i Champions League og var en nøkkelspiller på laget som kvalifiserte seg for Europas ypperste scene åtte sesonger på rad.

- Vi kjempet med de aller beste i Europa med en begrenset stall. Nils Arne var veldig flink til å skvise sitronen ut av hver enkelt spiller og få ut maksimalt av hva vi var gode for. Jeg tror ikke det finnes maken til trener noe sted. I tillegg var han som en reservepappa, bestefar og venn på samme tid. Jeg sitter igjen med bare gode minner fra Nils Arne, sier Bent Skammelsrud til RBK.no.

- Hvis du skal dra fra ett minne fra Nils Arne, hvilket ville du ha valgt?

- Hvis jeg skal ta én historie, så må det være i forbindelse en cupkamp på Kongsvinger. Noen dager før kampen ble jeg innlagt på sykehus på grunn av en forgiftning. Jeg var ikke døden nær, men det var kritisk en periode. Jeg lå ute på gangen med ledninger overalt og Nils Arne ringte for å høre hvordan det gikk med meg. Jeg svarte på best måte; "jo, jeg føler meg grei". "Ja, men da spiller du i mårra", sa han. "Det vet jeg faktisk ikke om jeg kan, for jeg har masse ledninger på meg og opp i nesa", sa jeg. Da spurte han om navnet på doktoren og jeg ga han navnet. Det gikk fem minutter, så ringte Nils Arne og sa; "du spiller i morgen, vi tar med oss en ekstra lege". Da var det bare å komme seg ut av sykehuset, sier den tidligere midtbanegeneralen.

Scoret hattrick

- Det endte 4-4, men det verste er at jeg scoret tre mål. Det var det eneste hattricket jeg hadde i Rosenborg. Så det ble fleipet med at jeg burde legges inn. Det er typisk Nils Arne som handlingens mann. Normalt sett burde jeg stått over og han hadde innfunnet seg med at jeg lå på sykehus, men det aksepterte ikke han nei, flirer Skammelsrud.

Rosenborg vant omkampen 1-0 mot Kongsvinger i 1991 og gikk helt til NM-finalen etter at Skammelsrud også scoret i 3-1-seieren i semifinalen mot Lillestrøm. Dessverre endte cupfinalen med 2-3-tap mot Strømsgodset.

Annonse fra Eliteserien: