Tung kveld mot Leipzig

Rosenborg fikk et tøft møte med solid Bundesliga-motstand i den første hjemmekampen i Europa League.

Rosenborg tok i mot tyske Leipzig i den første hjemmekampen i Europa League. Gjestene, som nok kan sies å være favorittene til å vinne gruppa, tok fort grep om kampen og det skulle ikke ta lang tid før ballen lå i nettet bak Hansen. 12 minutter var spilt da Jean-Kévin Augustin dro seg fri på 15 meter og plasserte ballen i lengste.

Leipzig presset Rosenborg kraftig i perioden etter scoringen. De overbefolket spesielt på sin høyreside og frem Rosenborg fikk justert seg inn ble det travelt. Midtperioden ble imidlertid fri for de store sjansene, til tross for Leipzig-dominans ble det roligere. Like før pause fikk imidlertid Augustin en ny stor sjanse og banket til fra 13 meter, men via en RBK-spiller og over målet.

Tyskerne fortsatte kjøret i andre omgang og det skulle bli tungt for Rosenborg som måtte løpe mye for å vinne ballen. Åtte minutter var spilt da en dødball havnet i bena på midtstopper Ibrahima Konate som fra 12 meter klinket ballen i nettaket.

André Hansen gjorde flere gode redninger, men måtte se at Jean-Kevin Augustin satte inn 0-1.

En ny fotballeksjon kom etter en drøy time. Det gikk fryktelig fort da Leipzig dro frem et kjapt en-touch-spill og Matheus Cunha ble stående helt alene på 15 meter. Der var han sikker i sin sak og banket inn tyskernes tredje.

Men Rosenborg ga seg ikke helt. Med noen friske ben på banen og noen sugende offensive løp av innbytter Reitan begynte det å skje ting på høyresiden. Det endte med at Levi ble spilt fri på høyresiden og slo ballen gjennom feltet til Jebali på bakre som satte ballen kontant i mål!

Men noe sluttspurt ble dessverre aldri aktuelt. Selv om Rosenborg hadde ballen mer i den siste perioden av kampen hadde Leipzig god kontroll og dermed ble det et 1-3-tap mot Bundesliga-klubben.

Rosenborg - Leipzig (0-1) 1-3