Tung kveld mot PSV

Rosenborg hadde ballen mest på Lerkendal, men ga bort for enkle mål mot en effektiv motstander.

Kampen på Lerkendal åpnet i et rolig tempo, men det skulle bli mål på kampens første mulighet - som knapt var en mulighet. PSV-kaptein Pablo Rosiario avsluttet fra 18 meter og ballen gikk via en spiller og i en bue over André Hansen, via tverrligger og i mål.

Med ledelsen på måltavla la gjestene seg godt inne på egen halvdel, godt bevisst på at de hadde noen raske spillere på topp som de kunne sende på løpetur når sjansen bød seg.

Og etter en drøy halvtime skulle de vise effektiv kontringsfotball. PSV spilte seg gjennom til høyre i 16-meteren. Hansen kastet seg ut og blokkerte avslutningen fra Dumfries, men samme spiller var på returen og banket ballen inn foran mål. Der var Birger Meling uheldig og sendte ballen i eget mål.

Men det skulle bli verre. Noen få minutter senere snappet PSV en feilpasnining og Donyell Malen satte kontrollert inn nederlendernes tredje.

Rosenborg hadde ballen mye i starten av andre omgang. Alexander Søderlund kom inn midtvegs i omgangen og tilførte mye energi. Rosenborg fikk flere hjørnespark og etter 70 minutter skulle det lykkes. RBK var tunge på dødballen og Samuel Adegbenro satte en retur fra kloss hold!

I minuttene etter scoringen forsøkte Rosenborg å utnytte momentet til å få en ny redusering. Akintola var nære da han ble spilt gjennom på høyresiden. Han sendte avgårde en ball med fin redning mot lengste hjørne, men keeper gjorde en solid redning.

Men PSV skulle drepe det lille poenghåpet som var på Lerkendal i denne perioden. Nok en gang overtok de ballen langt inne på Rosenborgs halvdel og Donyell Malen satte inn 1-4, som også ble sluttresultatet.

Rosenborg - PSV Eindhoven (0-3) 1-4