- Tusen takk, alle sammen

Mike Jensen er klar for Apoel. Her er hans tanker om å forlate Rosenborg etter 7 år i klubben.

Annonse:

- Det er egentlig vanskelig å forstå at jeg skal forlate Rosenborg. Det er mange følelser i sving, forteller Mike på en sprakete telefonlinje fra Kypros.

Rosenborg og kyriotiske Apoel ble lørdag enige om en overgang for Mike Jensen. Dansken forlater klubben etter 291 spilte kamper og 51 scorede mål.

- Det ligger mye overveielse bak denne beslutningen, men jeg tror dette var et riktig tidspunkt for både meg og Rosenborg at jeg drar. Det er uansett kjedelig å ikke få være med på det uforløste potensial Eirik og resten av teamet helt sikkert vil få ut av laget denne sesongen. Jeg ønsker både trenere og spillere lykke til med sesongen som kommer.

- Jeg er stolt av tiden min i Rosenborg. Trondheim har vært min hjemby i sju år. Begge mine barn er "trøndere". Det er vemodig å dra, sier han. 

Mike kom til Rosenborg som Bosman-spiller i 2013. En danske få hadde hørt om og som de færreste hadde store forventninger til. Det skulle snart endre seg. Midtbaneterrieren klinket et langskudd i vinkelen i debutkampen mot Odd og ble matchvinner. Etter den kampen så han seg egentlig aldri tilbake. 

- Rosenborg og Trondheim kommer alltid til å bety veldig mye for meg. Personlig, men også fotballmessig. Det var i Rosenborg jeg etablerte meg på et høyt nivå. Det var der jeg beviste at jeg jeg var god nok. Jeg er veldig stolt, sier han. 

Mike vant fire seriegull og tre cupmesterskap for Rosenborg.
Mike vant fire seriegull og tre cupmesterskap for Rosenborg.

I 2015 tok han The Double med Rosenborg. Samtidig ble han kåret til årets spiller av Niso. Året etter ble han utnevnt til kaptein og vant begge de norske titlene det første året med bindet på armen. Et samlet fotball-Norge var enige om at Mike var den beste spilleren i Eliteserien, og dansken sopet inn det som var av utmerkelser i aviser og hos forbund. 

Suksessen på banen forsatte i 2017 og 2018. Med seg til Kypros kan han ta med seg fire seriegull og tre cupmesterskap. Og utallige opptredner i Europa League.

Med sine 291 kamper for Rosenborg er han nummer 18 på adelskalenderen. 

- Jeg er utrolig takknemmelig overfor supporterne, medspillere, trenere, ansatte i klubben og alle som er glad i Rosenborg. Jeg er stolt over å ha vært en del av denne fantastiske klubben. Tusen takk, alle sammen, hilser Mike.

Tove Moe Dyrhaug ønsker Mike lykke til med nye utfordringer på Kypros.

- Mike har vært en sentral person i Rosenborg både på og utenfor banen i sju år. Han har lagt ned en fantastisk innsats for klubben og vi ønsker han lykke til i Apoel. Jeg vil på vegne av hele klubben takke han for innsatsen, sier Moe Dyrhaug. 

- Mike har vært en viktig spiller for Rosenborg i en årrekke. Vi ønsker han lykke til på Kypros, sier Eirik Horneland. 


 

Annonse fra Eliteserien: