Ute av cupen etter tomålstap

RBK klarte ikke å svare på Vikings to scoringer i andre omgang og er slått ut av Norgesmesterskapet 2022/23.

Nyankomne Oscar Aga gikk rett inn på laget, bare seks dager etter at han signerte for Rosenborg. På lagoppstillingen sto også keepertalentet Sander Tangvik (20). Han har kun kommet inn i som innbytter i to kamper tidligere, men har stått flere kamper i oppkjøringen. Nå fikk han sin debut fra start.

Det sto om avansement til kvartfinale, men det foran målene var det lite som gnistret i Jåttåvågen utenfor Stavanger den første timen. Begge lag hadde god kontroll bakover, men det kvaliteten offensivt uteble. Faktisk måtte publikum vente over 60 minutter før de fikk se det første skuddet på mål, men da smalt det samtidig rett i nettet. Det var Viking som tok ledelsen da Sander Svendsen fikk nok tid og rom på 17 meter til å plassere ballen ned i hjørnet bak Tangvik.

Debutant Oscar Aga i duell med keeper.

Bare tre minutter senere skulle Viking doble. Lars-Jørgen Salvesen forserte med ballen og sendte en ny suser ned i hjørnet. Dermed sto det 2-0 og veien til neste runde var veldig lang for RBK.

RBK kastet frem spillere i håp om å få redusering og ny energi i sluttminuttene, men Viking la seg kompakt og trygt, og hadde stort sett god kontroll. Dermed endte NM 2022/23 i Stavanger med et 0-2-tap i Stavanger.

Viking - Rosenborg (0-0) 2-0