Väänänen klar for Rosenborg

Santeri Väänänen blir 2023-sesongens tredje RBK-signering og klubbens femte finske spiller gjennom tidene.

Annonse:

Midtbanespillerens kontrakt med HJK Helsinki går ut ved nyttår og finnen har skrevet under på en fireårskontakt med Rosenborg fra og med sin 21-årsdag, 1. januar 2023.

– Det er fantastisk å komme hit og få møte folkene her. Jeg kan ikke vente på å komme i gang med jobben i januar, sier Väänänen og begrunner hvorfor han valgte Rosenborg:

– En viktig ting for meg var muligheten til å vinne titler og i tillegg er dette en veldig stor klubb. Jeg har snakket med trenerteamet og spillestilen virker å passe meg. Jeg gleder meg til å komme i gang, sier Rosenborgs nyeste signering.

Snakket med Riski

20-åringen er et HJK Helsinki-produkt og har gått gradene i klubben, via blant annet G12-laget med RBK-kjenning Juska Savolainen som sin trener, helt opp til førstelagsdebuten som 16-åring med to andre tidligere RBK-profiler på laget: Anthony Annan og Riku Riski. Sistnevnte har vært lagkamerat til og med denne sesongen og Väänänen har rådført seg med landsmannen før han tok avgjørelsen om å velge Rosenborg som sin neste arbeidsgiver.

– Jeg snakket med ham da jeg var i de første samtalene med Rosenborg. Jeg spurte om byen, om fasilitetene og om klubben. Han hadde kun positive ting å si, sier Väänänen om samtalene med Riku Riski – Rosenborg fjerde og foreløpig siste finske spiller i Rosenborg til nå, etter Janne Saarinen, Juska Savolainen og Miika Koppinen. 

Merittert unggutt

Väänänen har rukket å bli ganske merittert under sin korte karriere. 20-åringen har rukket å vinne serien fire ganger, cupen én gang og spilt gruppespill i Europa to år på rad med HJK – sist i høst da han var kaptein mot Roma i Europa League-gruppespillet. Dermed får RBK en mann som er vant til å vinne og spille i Europa – en oppskrift han selvfølgelig ønsker å ta med seg til Trondheim.

– Jeg håper jeg kan ta med meg vinnermentaliteten min og det er også derfor jeg valgte Rosenborg. Jeg ville til et lag som vinner ligaen og som spiller i Europa. Jeg har god tro på at det kan skje her, sier han.

Se Santeri Väänänen første intervju på Rosenborgs YouTube-kanal, der han blant annet snakker om sin egen spillestil, beste posisjon og inspirasjonen fra Anthony Annan. 

Annonse fra Eliteserien: