Vant med 15 mål sist vi gjestet Ranheim

Ranheim og Rosenborg har sjelden møttes til offisiell kamp på Ranheim. Sist det skjedde, vant Rosenborg 16-1!

Annonse:

Styrkeforholdet er noe endret siden Rosenborg valset over motstanderen på Ranheim stadion for nærmere 30 år siden. Det er kanskje ikke så rart, all den tid tre divisjoner skilte lagene, ettersom Ranheim var å finne i den daværende 4. divisjon.

Rosenborg ledet "kun" 3-1 til pause, blant annet ved to scoringer av Mini Jakobsen. Mini doblet sin personlige scoringskonto under et realt målrush i 2.omgang. Hattrick av både Per Joar Hansen og Arve Svormo, samt to scoringer av Kåre Ingebrigtsen, var noen av ingrediensene som ga 13 mål i 2. omgang. Til slutt vant RBK 16-1 i cupens 1. runde i 1989.

Sliter historisk på Ranheim

Vi må tilbake 80 år i tid for å finne de første seriemøtene mellom lagene, mens det er nesten 60 år siden vi gjestet Ranheim i seriesammenheng. På den tiden var styrkeforholdet slik at Ranheim var storebror og Rosenborg slet mot blåtrøyene - spesielt borte. Tidenes første seriemøter mellom klubbene skjedde i Norgesserien i 1937, da Ranheim vant begge oppgjørene. Rosenborg tok historiens første poeng på Ranheim året etter.

Siden den gang tok det flere år før lagene møttes i seriesammenheng igjen. I 1950/51-sesongen endte det 0-0 på Ranheim, mens Rosenborg vant 3-2 hjemme. Seierstørken i seriesammenheng på Ranheim fortsatte med 0-4-tap sesongen etter. Rosenborgs aller første - og hittil eneste -  serieseier borte mot Ranheim, kom i 1959. Det er også det siste året lagene var i samme divisjon (da nivå 2), inntil Ranheim rykket opp til Eliteserien foran årets sesong.

59 år siden sist

Siden forrige seriemøte på Ranheim, har Rosenborg gjestet fjæra ved kun to anledninger. Begge endte med cupavansement, 1961 og som nevnt ovenfor med storseieren i 1989 da maktbalansen var stor i Rosenborgs favør.

I dag er avstanden på fire poeng mellom lagene etter 16 serierunder. I det motsatte oppgjøret på Lerkendal, endte det med poengdeling. Yann-Erik de Lanlay og Mads Reginiussen sørget for 1-1 foran et utsolgt Lerkendal. 

Utsolgt er det også førstkommende lørdag når Rosenborg gjester Ranheim for første gang på 59 år i seriesammenheng. Om du ikke kan være tilstede på stadion, vil det være mulig å se kampen på Eurosport Norge og Eurosport Player. Kampstart er lørdag 4. august klokken 18:00.

Annonse fra Eliteserien: