Vecchia sørget for bortepoeng mot Sarpsborg

Rosenborg lå under til pause, men løftet seg i andre omgang. I sin første start for året satte Stefano Vecchia inn scoringen som sørget for bortepoeng i Sarpsborg.

Begge lag kom fra seier i sin forrige kamp, RBK med 1-0 mot Odd på Lerkendal, mens Sarpsborg tok tre poeng etter 3-2 borte mot Kristiansund. Kjetil Rekdal gjorde to endringer fra forrige kamp med Olaus Skarsem og Stefano Vecchia inn på laget.

I herlig påskesol virket det litt som at RBK måtte bruke litt tid på å komme ut av feriemodus. Det skulle bli 45 sjansefattige minutter hvor Sarpsborg vant duellene og hadde initiativet, men RBK hadde stort sett kontroll bakover uten å skape så mye selv. På overtid sendte Tobias Heintz hjemmelaget i føringen på en avslutning fra kloss hold.

Slo tilbake med solo-scoring

Etter en god pauseprat reiste Rosenborg seg kraftig etter pause og skapte sin første mulighet etter bare 65 sekunder, men uten uttelling. Spesielt på venstresiden produserte RBK mye og kom til mange innlegg, men presisjonen på innlegg og løp var litt for lav.

Hjemmelaget holdt stand 18 minutter, men så kom den fortjente utligninga da Stefano Vecchia, som også scoret to mål på samme stadion i fjor dro seg inn i 16-meteren og dunket ballen forbi keeper til 1-1.

Vecchia utlignet til 1-1 etter 68 minutter.

Mot slutten av kampen var det Rosenborg som jaget vinnermålet. Tobias Børkeeiet fikk muligheten da Pavle Vagic fikk lagt ballen ut 45 grader, men den kom litt brått på Børkeeiet som avsluttet over mål fra fem meter.

Rosenborg fortsatte å presse Sarpsborg bakover og fikk mange dødballer. Nærmest var Carlo Holse som dunket et frispark i tverrliggeren! Også Noah Holm fikk muligheten sin fra god posisjon tre minutter på overtid. Men spissen fikk ikke stokket bena og sendte ballen på feil side av stolpen. Det hele kunne også endt poengløst for Rosenborg da Sarpsborg fikk en stor mulighet i kampens siste sekunder, men da sto André Hansen frem med en god redning og lagene måtte dele poengene seg imellom.

Sarpsborg 08 - Rosenborg (1-0) 1-1