Vi er i Europa League!

Det ble et vilt spennende oppgjør mot Ajax, men igjen var RBK sterkest på slutten, og igjen skulle en superinnbytter avgjøre kampen.

Gjestene fra Amsterdam åpnet med et press mot RBK-målet, og kom til et par farligheter de første ti minuttene. Blant annet kom en spiller seg løs på et hjørnespark og avsluttet fra sju meter, men rett på André Hansen. 

Rosenborg spilte seg lenger og lenger opp i banen, og begynte å stresse Ajax sin backfirer og midtbane da de hadde ballen. Etter 26 minutter var det nok til at de gjorde feil og mistet ballen ved midtstreken, og da ble de umiddelbart straffet av Rosenborg. Anders Konradsen forserte med ballen og spilte gjennom Fredrik Midtsjø, som la ballen vakkert på bakre. Der var Nicklas Bendtner på plass og stanget ballen i mål!

Annonse:
Rosenborg holdt ledelsen fint inn mot pause, men da lagene startet opp andre omgang kom nederlenderne på banen med et ekstra gir. RBK fikk noen fine overgangsmuligheter, men ble også til tider kraftig presset. 

Plutselig var alt endret

Da kampuret på Lerkendal rundet en times spill ble alt snudd rundt på ett minutt. RBK ble presset godt inn i egen 16-meter og Ajax fikk lagt inn fra venstre. Foran mål stupte Amin Younes frem og satte ballen i mål alene med André Hansen. 

Og allerede på neste forsøk ble det et nytt mål for Ajax. Denne gangen var det danske Lasse Schøne som kom seg løs på bakre og hamret ballen i mål. Nå var det Ajax som var i førersetet.

Nå måtte Rosenborg kaste alt i angrep, og det åpnet seg for store kontringsmuligheter til Ajax, som flere ganger fikk satt André Hansen på prøve. Aller nærmest var de med et stolpeskudd etter 78 minutter. 

Uforglemmelig avslutning

Men Rosenborg ga seg ikke, og hadde igjen krutt å sette inn. Samuel Adegbenro, helten fra Amsterdam, kom på banen etter 68 minutter og skulle igjen bli avgjørende!

Med ni minutter igjen på klokka steg han til værs på et utsøkt innlegg fra Yann-Erik de Lanlay. Ingen forsvarere klarte å sette nigerianeren ut av spill, og han stanget ballen i krysset!

Nå var det Rosenborg som var foran, og spillet var snudd tilbake. Dermed var det RBK som fikk kontringsrom, og igjen skulle det kontres inn et mål. Adegbenro kranglet med seg ballen i to situasjoner på venstresiden før han dro seg inn i 16-meteren og banket inn sitt andre mål foran Kjernen!

På et for lengst utsolgt Lerkendal sto 21 211 supportere og sang Rosenborg-sangen de gjenstående minuttene, i det Rosenborg sikret seg en plass i høstens gruppespill i UEFA Europa League!


Kampfakta:

Rosenborg - Ajax (1-0) 3-2 (4-2 sammenlagt)
Play-off, kamp 2
UEFA Europa League
24. august kl. 20.45
21 211 tilskuere

Mål:
1-0 Nicklas Bendtner 26’
1-1 Amin Younes 60’
1-2 Lasse Schøne 61’
2-2 Samuel Adegbenro 81’
3-2 Samuel Adegbenro 89’

Gult kort:
Fredrik Midtsjø 21'
Nick Viergever 45'
Nicklas Bendtner 48'
Joel Veltman 87'
Samuel Adegbenro 90'

Rosenborg (4-3-3):

André Hansen

Fredrik Midtsjø
Johan Lædre Bjørdal
Jørgen Skjelvik
Birger Meling

Mike Jensen
Anders Konradsen
Marius Lundemo (Matthias Vilhjalmsson 57')

Yann-Erik de Lanlay
Nicklas Bendtner
Milan Jevtovic (Samuel Adegbenro 68')

Ajax (4-3-3):

André Onana

Joël Veltman
Matthijs de Ligt
Nick Viergever
Mitchell Dijks

Donny van de Beek (Klaas Jan Huntelaar 46')
Lasse Schöne
Hakim Ziyech

Justin Kluivert (Václav Cerný 38')
Kasper Dolberg
Amin Younes

Annonse fra Eliteserien: