- Vi er klare for å revansjere oss

Erlend Dahl Reitan sitter fortsatt med en flau smake i munnen når han tenker på forrige seriekamp. Nå tenker han at Brann - og to gamletrenere - skal få unngjelde mot et revansjesugent RBK.

Annonse:

Det er et Rosenborg-lag med såret stolthet som tar i mot Brann på Lerkendal, etter 0-3 i Stavanger i forrige serierunde for litt over to uker siden.

- Jeg forventer at vi viser at ingen skal kødde med oss slik Viking gjorde sist, at det vises av oss at vi er et lag som skal slå tilbake. Jeg har lyst til å slå tilbake skikkelig rett og slett, sier Reitan.

Føler du at revansjelysten ligger i guttene etter sist kamp?

- Det føler jeg absolutt. Det har vært en lang landslagspause og når du taper en sånn kamp, vil du spille så fort som mulig igjen. Vi er klare for å revansjere oss, sier Reitan.

Møter gamle kjente

Nå er han klar på at Brann skal få merke seg et hjemmelag full av revansjelyst, i det som er en av  norsk fotballs største klassikere, uansett tabellsituasjon. Tirsdagens oppgjør er mellom to lag i motsatte ender av Eliteserien, der Rosenborg jakter medaljer og europacup-spill, mens Brann kjemper for å unngå å bite nedrykksnegler langt inn i advent.

For å legge ekstra ingredienser i gryten, står tidligere RBK-trenerne Kåre Ingebrigtsen og Eirik Horneland på motsatt trenerbenk og møter sin tidligere klubb for første gang.

- Det så jeg ikke for meg. Det blir artig å se dem igjen, men det er ingen som ønsker at de kommer herfra med tre poeng. Utover det, så tror jeg kampen er mer spesiell for dem enn for oss, sier Reitan.

Vil sende gamletrenerne ned i gjørma

Tapet mot Viking, var Åge Hareides første serietap med Rosenborg etter returen til Trondheim. RBK-treneren styrer et lag som med seier over Brann, kun er slått av Bodø/Glimt på formtabellen siden Hareides første kamp 13. septemer. I samme periode har gjestene fra Bergen ikke vunnet på åtte forsøk og som før avspark ligger fem poeng over nedrykk, samt ett poeng over kvalik. Rosenborg på sin side, vil klatre opp i ryggen på sølvplasserte Molde med tre poeng.

- Jeg vurderer det som at vi trenger poengene minst like mye som Brann. Det hadde bare vært ekstra deilig om vi kunne sendt dem lenger ned i gjørma foran innspurten, sier Reitan.

Rosenborg - Brann spilles tirsdag 24. november klokken 19. Kampen ser du på TVNorge.

Annonse fra Eliteserien: