- Vi hadde muligheten til å skape panikk hos dem

Rosenborg slet med å skape for mye trøbbel foran mål mot PSV, men ti minutter før slutt kom muligheten som kunne skapt liv i håpet om avansement.

Annonse:

Et effektivt PSV straffet Rosenborg to ganger på sine tre første sjanser og dermed var det slutt på Rosenborgs Europa-eventyr for denne gangen. Hjemmelaget var med på notene spillemessig, men skapte for lite til å ta seg videre til Europa League.

- De var gode på overganger og det visste vi. Derfor ønsket vi å være mer varsom for å ikke havne i slike situasjoner der vi mistet ballen, som det skjedde ved det andre målet. Det er feil vi må lære av og så må vi bli bedre. Spesielt må vi bli bedre fremover. Jeg synes vi spillemessig og oppspillsmessig så OK ut. Men vi skaper ikke nok på siste tredelen, sier Hareide og fortsetter.

- Hadde vi redusert til 1-2 på den store sjansen, hadde vi sikkert kunne skapt panikk hos dem de siste ti minuttene, sier RBK-treneren og sikter til Erlend Dahl Reitans skuddforsøk fra elleve meter etter et flott angrep.

Det var Rosenborgs siste farlighet i kampen, som ebbet ut med 0-2.

- Vi visste at vi møtte et sterkt mannskap, men vi må jobbe med alle faser av spillet. Det er alltid skuffende å tape viktige fotballkamper, men vi har igjen viktige kamper i serien for å kunne spille i Europa neste år. Nå må vi se fremover og komme seg jævlig fort opp på hesten igjen. Vi må ta med oss de gode tingene i kampen og arbeide med det aller viktigste; sette ballen i mål, sier Hareide.

 

Foto: NTB

Annonse fra Eliteserien: