- Vi hører hjemme i dette selskapet

Vegar Eggen Hedenstad mener Zenit-kampen viste hva som bor i RBK-laget.

Søndag tok han sitt første gull med klubben. Nå skal Vegar Eggen Hedenstad og Rosenborg ryste Real Sociedad på torsdag. 

- Det var stas å få medaljen rundt halsen og løfte trofeet med det laget her, det er en følelse man ikke glemmer med det første, sier elverumsingen som tok sitt andre seriegull, etter å ha fått tre innhopp for Stabæk i 2008.  

Annonse:
En bitter overtidsscoring imot hjemme mot Zenit i forrige gruppespillkamp gjør at kun seier er godt nok mot laget fra San Sebastian om håpet om avansement skal leve til siste runde. 

I den nevnte kampen mot Zenit, viste imidlertid Rosenborg prov på hva de har å by på, mener Hedenstad. 

- Den kampen ga oss selvtillit og trygghet på at vi faktisk hører hjemme i dette selskapet her, så lenge vi er på det nivået vi vet vi kan være. Er vi det så er det absolutt muligheter.  

- Klarer vi å gjenskape noe av det samme som vi gjorde hjemme mot Zenit, så skal det bli en spennende fight, tror jeg. Det er et fryktelig godt fotballag vi møter, men har vi en maks-dag så kan vi gjøre det ukomfortabelt for dem. Vi spiller for å vinne, slår Vegar fast.  

Må være på perrongen

Angripe med klokt og tålmodighet er dog stikkordene. 

- Selv om vi er nødt til å vinne kampen, så må vi ikke kjøre alle mann i angrep fra første minutt. Vi må være litt fornuftige og prøve å komme inn bak dem, og gjerne doble opp på kant med oss backene som kommer rundt.  

- Men vi er nødt til å være på perrongen når toget går, sier han.  

Rosenborg - Real Sociedad

  • UEFA Europa League, matchday 5

  • Lerkendal stadion

  • Torsdag 23. november, kl. 19:00

  • MAX sender kampen

Annonse fra Eliteserien: