- Vi må slippe oss mer løs

Anders Trondsen mener Rosenborg har sett spillemessig best ut med ryggen mot veggen i det siste. Nå ønsker han at laget tar tak fra start mot Sarpsborg 08 og Aalesund.

Annonse:

Rosenborg har slitt med å få tellende resultat i de siste bortekampene, men hjemme på Lerkendal er poengfangsten adskillig bedre med tre strake seiere. Nå venter to hjemmekamper på rad, først mot Sarpsborg 08 på søndag og Aalesund én uke senere.

- Det er to lag som har slitt litt. Sarpsborg kjenner vi ganske godt fra tidligere, men de har en litt annen tilnærming nå når de ligger ekstremt lavt. Vi må skjerpe det offensive spillet, sier Anders Trondsen og viser til kampen sist mot Odd, da RBK dominerte den siste halvtimen etter å ha vært bakpå den første timen. 

- Vi viser mot slutten av 2. omgang mot Odd at vi klarer å spille, der både jeg og Erlend kommer høyere i banen. Det ser ut som vi klarer å slippe oss mer løs når vi ikke har noe å tape. Klarer vi å gjøre det fra start av, tror jeg det kan bli moro å møte de to lagene, sier Trondsen.

Den omskollerte venstrebacken noterte seg for sin fjerde assist for sesongen på Carlo Holses redusering i Skien. Som i Haugesund for to uker siden, var han en lang tå fra en lagkamerat unna nye assisterter da Steffen Hagen fikk avverget utligning for Dino Islamovic.

- Det gjør det ganske enkelt for meg å komme i gode posisjoner når laget dominerer banespillet, som vi har gjort i flere andreomganger. Med gjennomspill som den jeg fikk av Gjermund, er det enkelt å slå den inn. Jeg skulle nok hatt flere assist, men den jeg hadde til Carlo var "gratis", så da går det kanskje litt opp-i-opp, sier Trondsen.

Med én scoring og fire assist, er Trondsen delt poengkonge i RBK-kamper, sammen med Pål-André Helland (to mål, tre assist). Sistnevnte er suspendert mot Sarpsborg 08 på søndag, noe som kan gi foreløpig poengtopp for Trondsen. 


Rosenborg - Sarpsborg 08 spilles søndag klokken 20.30. Kampen vises på Eurosport Norge, DPlay og Eurosport Player.

Annonse fra Eliteserien: