- Vi må vinne mot Stabæk

Europaeventyret har gitt mersmak for Samuel Adegbenro. Han mener at tre poeng er nødvendig om Rosenborg skal ha ambisjoner om Europa også neste år.

Annonse:

Rosenborg er én kamp unna gruppespill i UEFA Champions League, men først må Stabæk beseires hjemme på Lerkendal. Etter den svake seriestart, har Rosenborg klatret til fjerdeplass. Men det er fortsatt terreng å ta igjen på topplagene, der Molde og Bodø/Glimt ligger ti poeng foran.

- Vi må ta tre poeng, så enkelt er det. Det kommer til å bli tøft, men vi har ikke noe annet valg enn å vinne, sier Samuel Adegbenro.

- Alle ønsker å bidra

Rosenborg har spilt sju kvalifiseringskamper og fire i serien de siste seks ukene, med kamper hver tredje dag. Dermed har laget og trenerteamet måtte ha to tanker i hodet samtidig, for å holde liv i Champions League-drømmen, samtidig som man jakter toppen av Eliteserien.

Nå venter to spennende kamper på fire dager på Lerkendal. Først kommer Stabæk på lørdag, før Rosenborg er nødt til å slå Dinamo Zagreb med minst to mål på tirsdag, om det skal bli gruppespill i UEFA Champions League.

- Vi har mange gode spillere og alle er klare til å bidra. Jeg tror ikke det skal være noe problem å flytte fokus mellom serie og Europa. Vi trenger å hjelpe hverandre. Vi vet vi er kapable til å vinne begge kampene, sier Adegbenro.

Alt fokus på Stabæk

- Vi tenker ikke på Dinamo-kampen før på søndag. Nå er alt fokus på å ta tre poeng mot Stabæk, sier Eirik Horneland.

Rosenborg-treneren har rullert på laget mellom serie- og kvalifiseringskampene de siste ukene. Tenåringene Emil Konradsen Ceïde og Erik Botheim er blant dem som har fått sjeldne sjanser fra start i de to siste seriekampene, mot Tromsø og Odd.

Horneland vil ikke røpe noe om startoppstillingen mot Stabæk, men poengterer;

- Vi kommer til å stille med det beste laget vi har, sier han.

Målshow på Lerkendal 

Rosenborg har stått for festfotball på Lerkendal de siste kampene, der hjemmelaget har scoret 19 mål på de fem seneste kampene, eller nesten fire mål i snitt siden starten av juli. Det gir trygghet foran spennende dager på Lerkendal.

- Vi må nok score en del mot Dinamo på tirsdag, så den beste treningen vil være å gjøre det samme mot Stabæk. Vi gleder oss til å spille på Lerkendal og ønsker å komme ut med en kraft og bestemthet. Vi ønsker å fremstå slik vi har gjort i de seneste kampene på Lerkendal, men angrepsvillig og god fotball, sier Horneland.

Eliteseriens formlag må fortsette trenden

Samuel Adegbenro har nytt fotballen den siste måneden og gleder seg til å spille både i serien og den ekstra gulroten Europa gir. Skal Rosenborg være garantert europacup i 2020, må laget ta medalje.

Per nå er avstanden fem poeng opp til Odd på tredjeplass, men Rosenborg er Eliteseriens formlag med sju seiere og to uavgjort på de siste ti kampene.

- Hvis vi ønsker å spille i Europa neste år, må vi vinne mot Stabæk. Vi trenger fullt fokus på ligaen om vi skal ta gull eller ta medalje, som gir europacupspill. Nå har vi glemt Dinamo og fokuserer på Stabæk og de tre poengene, sier Adegbenro.

Har du ikke sikret deg billett til Rosenborg - Stabæk? Her kan du sikre deg din plass via Ticketmaster. Kampstart er lørdag 24. august klokken 18:00

Annonse fra Eliteserien: