- Vi skal se et spillesugent Rosenborg

Dette er Markus Henriksens forventninger foran lørdagens årspremiere mot Raufoss.

Annonse:

RBK-kapteinen og resten av spillerne har trent i snaut fire måneder før de endelig skal teste formen mot et annet lag. Markus Henriksen gleder seg til å få en ordentlig gjennomføring og noen svar på hvor Rosenborg står drøyt tre uker før den planlagte seriestarten.

- Jeg håper og tror at vi skal få se et spillesugent Rosenborg, som klarer å skape mange sjanser. Jeg vil at vi skal vise at vi har en trygghet bakover og vise frem fremoverrettet spill. Tanken er at vi skal skape en del sjanser og score en del mål. Det er ambisjonen, sier Henriksen i podkasten Rosenborg Ballpod.

28-åringen har merket en stor forskjell på trening den siste tiden når RBK-spillerne har fått en konkret dato å forholde seg til, kontra usikkerheten som hersket da serien ble utsatt og treningskamper var ulovlig før påske.

- De første ukene (i oppkjøring) var det ikke noe tvil om at ting og tilstanden så veldig bra ut, men alle endringene gjør noe med deg mentalt. Det så du på spillergruppen også, at vi ble usikre på når vi måtte være klare, for det ble mye trening uten å ha noe å se frem til, sier Henriksen og fortsetter:

- Det har veldig mye å si for motivasjonen at vi nå får noen treningskamper og etterhvert offsielt spill igjen, sier han.

Rosenborg serieåpner borte mot Vålerenga etter planen søndag 9. mai og har planlagt fem seriekamper i den drøye tre uker lange innspurten av oppkjøringen. Første test er altså Raufoss lørdag klokken 13. Kampen vises på adressa.no.

Markus Henriksen gjestet Rosenborg Ballpod torsdag morgen, der han snakket om forventningene til 2021 og midtstopper-rollen - for å nevne noe. SJekk den ut der du hører podkast eller se på YouTube (vinduet under).

 

Annonse fra Eliteserien: