Videre etter 3–0-seier mot Tiller

Scoringer av Erik Botheim, Birger Meling og Gjermund Åsen sørget for cupavansement på Tonstad.

Det skulle ta 57 minutter før Rosenborg fikk hull på byllen, men til slutt ble det en komfortabel seier over Tiller i 2. omgang. Det var målløst til pause tross flere store RBK-sjanser mot Tiller-keeper Erland Tangvik. To kjappe scoringer på fem minutter sørget for den behørige avstanden mellom lagene.

Innbytter og bursdagsbarn, Gjermund Åsen, punkterte kampen like før slutt. Dermed er Rosenborg videre til runde 3 i NM.

Annulert scoring

Rosenborg åpnet kampen med stort ballinnehav og hadde kampens første halvsjanse i innledningen da Pål-André Helland møtte Vegar Eggen Hedenstads innlegg på bakre stolpe. Dessverre for gjestene fikk ikke Helland ordentlig klem på volleyforsøket og ballen spratt like utenfor stolpen.

Det tok 20 minutter før kampens første ordentlige sjanse da Erik Botheim avsluttet et godt RBK-angrep. Høyresiden med Vegar Eggen Hedenstad, Mikael Tørset Johnsen og David Akintola åpnet kampen friskt og det var denne trioen som regiserte angrepet før Hedenstads innlegg fant Botheim. RBK-spissen stod alene på 11 meter og tvang Tiller-keeper Erland Tangvik til å gi retur. Den satte David Akintola i mål, men han ble avblåst da Tangvik hadde noen fingre på ballen.

Tre kjempesjanser

Samme Akintola burde ha gitt Rosenborg ledelsen like etter halvtimen da det høye presset ga Pål-André Helland et gunstig brudd. 29-åringen fant Akintola som kom alene med keeper, men en svak avslutning ga en enkel jobb for Tangvik. Minutter senere ble Tiller-keeperen endelig overlistet av Botheim, men RBK-spissen ble avblåst for offside.

Tre minutter før pause måtte Erland Tangvik igjen i aksjon da Anders Ågnes Konradsens brøt seg fri inne i 16-meteren. RBK-spilleren avsluttet både hardt og høyt, men Tangvik fikk de nødvendige fingrene på ballen.

Like etter var Konradsen farlig frempå igjen, men headingen fra åtte meter ble mesterlig reddet av Tiller-keeperen. Dermed stod det 0-0 til pause.

To raske

Det tok 12 minutter av 2. omgang før Rosenborg skapte den neste sjansen og den ble sågar omgjort til tellende scoring. Mikael Tørset Johnsen vant ballen mesterlig i midtbaneleddet og fant Anders Ågnes Konradsen i mellomrommet. RBK-kaptein slo hardt inn langs bakken der Erik Botheim hadde løpt seg fri mellom Tillers midtstoppere. Botheim bredsidet ballen i hjørnet og da var Tangvik endelig utmanøvrert på lovlig vis.

190522-tiller-rbk-112
Erik Botheim med sin femte NM-skåring på seks kamper.

Samme Botheim hadde en kjempemulighet til å sette inn Rosenborgs andre da Pål-André Hellands flotte innlegg fant spissen alene på bakre stolpe. Headingen ble mesterlig redde av Tillers keeper.

Noen minutter senere var det Birger Melings tid til å havne i målprotokollen da David Akintola forserte på høyresiden. Nigerianeren ble stoppet, men ballen spratt til Vegar Eggen Hedenstad. RBK-backen fant kollega Meling på bakre stolpe. Meling banket ballen i nettaket ved høyrefoten.

190522-tiller-rbk-7
Birger Meling legger på til 2–0

Bursdagsbarnet punkterte

Resten av kampen forløp seg i sømmelige former., der Rosenborg hadde full kontroll på oppgjøret. Bortelaget skapte noen farligheter uten å sette inn nummer tre. Først kom Birger Meling nære fra skrått hold før både Mikael Tørset Johnsen og Emil Konradsen Ceide hadde hvert sitt gode forsøk.

Likevel skulle 3-0 komme da innbytter Gjermund Åsen får æren av å punktere kom alene mot én Tiller-forsvarer sammen med Erik Botheim. Åsen så nok for seg en assist da han sendte Botheim fri mot keeper, men spissen ventet på Åsen før han serverte bursdagsbarnet på åpen kasse. 28-åringen bredsidet inn RBKs tredje mellom beina på en Tiller-forsvaret.