Videre etter cupdrama på Jessheim

Ullensaker/Kisa holdt Rosenborg til ekstraomganger, men Samuel Adegbenro avgjorde etter drøyt 100 minutters spilletid.

Annonse:

Et Rosenborg preget av et døgn med sykdom slet med å få i gang det offensive spillet før pause. Det var hjemmelaget Ullensaker/Kisa som styrte spillet mellom 16-metrene og fikk også den første sjansen da spissen Martin Trøen vendte opp og satte ballen like utenfor etter ti minutter.

Den første muligheten til RBK sto Anders Ågnes Konradsen for på et hjørnespark. Han fikk headet på første stolpe, men forsøket gikk i nettveggen.

Rosenborg løftet seg litt utover i andre omgang. Samuel kom til en god målsjanse da han ble spilt gjennom og avsluttet fra 16 meter, men keeper gjorde en god redning. 

Men da det så ut som at Rosenborg skulle ta over, så smalt det i mot på en overgang. Det var den tidligere RBK-junioren Ole Kristian Langås som ble spilt gjennom på høyresiden og satte ballen forbi Arild Østbø. Ullensaker/Kisa i føringen på Jessheim etter 65 minutter.

RBK ble heldigvis ikke veldig rystet av baklengsmålet og fortsatte jakten på mål. Sju minutter senere ga det resultat da David Akintola dro seg inn i 16-meteren og satte ballen via keeper og i nettet. 

Det bølget frem og tilbake mot slutten av ordinær tid. Først hadde Akintola en stor sjanse på et innlegg fra Søderlund, men satte ballen over. Og så var det Ullensaker/Kisa som var nære med et skudd som ble reddet på streken, og returen ble satt over. Dermed ble det 1-1 etter 90 minutter og klart for ekstraomganger.

Rosenborg fikk den beste starten i ekstraomgangene. 102 minutter var spilt da Valsvik headet i tverrliggeren, og på returen var Samuel Adegbenro på plass og sendte ballen mellom flere spillere og i mål! Rosenborg er videre til fjerde runde i NM 2019!


Kampfakta:

Ullensaker/Kisa - Rosenborg (0-0) 1-1 (1-2 e.e.o)
Norgesmesterskapet, runde 3
Jessheim Stadion
16. juni 2019 kl. 18.00

Mål:
1-0 Ole Kristian Langås 65'
1-1 David Akintola 72'
1-2 Samuel Adegbenro 102'

Gult kort:
Espen Garnås 120+5'

Rødt kort:
Anders Ågnes Konradsen 120+5'

Rosenborg (4-3-3):

Arild Østbø (André Hansen 115')

Vegar Eggen Hedenstad
Tore Reginiussen
Gustav Valsvik
Gjermund Åsen (Igoh Ogbu 68')

Djordje Denic
Mike Jensen (Mikael Tørset Johnsen 40')
Anders Konradsen

David Akintola
Alexander Søderlund
Samuel Adegbenro (Erik Botheim 110')

Ullensaker/Kisa (4-3-3):

Stefan Hagerup

Lars Ranger
Espen Garnås
Morten Sundli
Nikolas Walstad

Martin Torp
Christian Aas
Eric Kitolano

Ole Kristian Langås (Vegard Kongsro 80')
Martin Trøen (Ciisè Aaden Abshir 88')
Ole Andreas Nesset (Henrik Kristiansen 84')

Annonse fra Eliteserien: