Videre etter målfest i Latvia

Rosenborg videre til tredje kvalifiseringsrunde til Europa League etter storseier mot Ventspils.

Rosenborg fikk en tung start på kampen med scoring i mot etter bare fem minutter. En lang ball ble slått i bakrom til Yevgeny Kozlov som satte den forbi André Hansen.

Men Rosenborg svarte ti minutter senere. Samuel Adegbenro fikk straffespark, og Dino Islamovic ballen trygt i mål fra krittmerket.

Rosenborg hadde kraftig motvind før pause, men det såg ikke ut til å bry Anders Ågnes Konradsen i særlig grad, for etter 37 minutter klinket han til fra 22 meter, og ballen for som et prosjektil i mål!

Og mer skulle det bli. På overtid i første omgang var Dino Islamovic litt mer oppmerksom på vinden enn midtstopperen og fikk tatt ned et Holse-innlegg like foran mål. Dino satte inn sin andre scoring og RBK ledet 3-1 til pause!

Rosenborg-dominans

Etter pause handlet det meste om Rosenborg. Det hjalp ikke vertene Ventspils at de fikk rødt kort med en halvtime igjen. I samme situasjon fikk Rosenborg får frispark fra 18 meter, et frispark som Carlo Holse satte rundt muren og i mål!

Og Rosenborg var ikke ferdige. Ceide laget mye trøbbel for Ventspils og fikk en målgivende da han dro fra en motspiller på venstresiden og la inn til Kristoffer Zachariassen. Midtbanespilleren var rolig og la ned ballen før han plasserte den forbi keeper til en 5-1-seier.

Rosenborg trygt videre til tredje kvalifiseringsrunde, hvor Alanyaspor er motstander om én uke.

Ventspils - Rosenborg (1-3) 1-5