Videre etter snuoperasjon

Trygg/Lade gjorde en heroisk innsats og ledet til pause, men i andre omgang dro Rosenborg i fra og avanserte til neste NM-runde.

Annonse:

Rosenborg fikk fort kampen inn i sitt spor på Lade, hvor de kontrollerte banespillet og fikk flyttet ballen godt inn på motstanderens halvdel. Men Steffen Iversens Trygg/Lade var ekle for RBK å håndtere når sjansen først bød seg, og det gjorde den på en dødball etter 23 minutter. Trygg/Lade hadde frispark på 18 meter og tidligere RBK-junior Mikal Bjørnstad klinket ballen forbi muren. Arild Østbø gjorde en god redning, men måtte også gi retur. Den satte Nichlas Johansen Midtsand kontant i mål.

Det skulle ikke ta lang tid før RBK kom tilbake. Rafik Zekhnini kom seg løs på venstresiden og satte ballen flott i lengste hjørne - hans første mål for Rosenborg. 

Men Trygg/Lade ga seg ikke. Rosenborg fortsatte å angripe, men vertene var tunge når sjansen bød seg på dødball. På overtid på førsteomgang fikk Trygg/Lade et hjørnespark som RBK fikk headet unna, men på returen fikk Stian Skjeldnes Berre stjernetreff og klinket ballen i mål! Trygg/Lade-ledelse til pause.

Rosenborg gikk ut til andre omgang med ett mål for øye; Kampen skulle snus. Og det tok bare et drøyt minutt før jobben var halvveis gjort. Birger Meling gjorde forarbeidet og Marius Lundemo satte inn utligningen fra kloss hold. 

Snuoperasjonen var komplett etter 53 minutter da Rafik Zekhnini slo inn fra venstre og Alexander Søderlund bestemt headet ballen ned i hjørnet. 

Spenningen holdt seg imidlertid lenge. Tempoet i kampen hadde vært bra, men Trygg/Lade holdt bra følge i det defensive arbeidet. Da kampen gikk over til tillagt tid måtte derimot Lade-laget kapitulere. Besim Serbecic slo hardt inn fra kloss hold og en Trygg/Lade-forsvarer fikk ikke tid til å stokke bena før ballen traff og gikk i eget mål. Dermed vant Rosenborg 4-2 og er videre til andre runde i NM.

NB! Emil Konradsen Ceide, født september 2001, kom inn i andre omgang og fikk med det sin debut for Rosenborg!


Kampfakta:

Trygg/Lade - Rosenborg (2-1) 2-4
Norgesmesterskapet, runde 1
OBOS kunstgress, Lade
19. april 2018 kl. 18.00

Mål:
1-0 Nichlas Johansen Midtsand 23'
1-1 Rafik Zekhnini 28'
2-1 Stian Skjeldnes Berre 45'
2-2 Marius Lundemo 47'
2-3 Alexander Søderlund 53'
2-4 selvmål 90'

Rosenborg (4-4-2):

Arild Østbø

Erlend Dahl Reitan
Besim Serbecic
Jacob Rasmussen
Malte Amundsen

Yann-Erik de Lanlay
Marius Lundemo
Morten Ågnes Konradsen

Jonathan Levi (Birger Meling 46')
Erik Botheim (Alexander Søderlund 46')
Rafik Zekhnini (Emil Konradsen Ceide 77')

Trygg/Lade (4-4-2):

Sivert Viken Beinset

Anders Madsen (Bjørn Erik Løkås 66')
Mikal Haugen Bjørnstad
Eirik Wågan Selnes
Stian Skjeldnes Berre

Anders Holmvik Malmo
Fredrik Malt Arnstad (Andreas Lilleheie Schevik 84')
Stian Romslo Torgersen
Kjell Magnus Flølo

Håvard Szabo (Gift Oscar Ntambwe 75')
Nichlas Johansen Midtsand

Annonse fra Eliteserien: